Skip to main content
  • 26.01.2024.

Slučaj Boogaloo: KSET objavio svoju stranu priče, ali bez odgovora na ključna pitanja

Borba za Boogaloo se nastavlja. Nakon objave rezultata natječaja za zakup poslovnog prostora Pučkog otvorenog učilišta te Shipine strane priče, KSET je izašao u javnost s priopćenjem koji je izazvao niz negativnih reakcija.

Piše: 

Nakon objave rezultata javnog natječaja za zakup prostora u kojem se trenutno Boogaloo nalazi, Shipe je objavio podužu objavu na Facebooku u kojoj je istaknuo niz nelogičnosti u samoj priči oko natječaja te priložio dokaze koji naslućuju da je natječaj prilagođen jednoj strani.

Prioćenje KSET-a

KSET je izašao u javnost s priopćenjem u kojem se pozivaju na svojih 47 godina tradicije, dorpinsa gradskoj i studentskoj kulturi te ističu kako su se sučili s izazovom iseljena iz prostora zbog nadolazeće obnove zgrade FER-a te da su dvije godine tražili adekvatnu zamjenu.

foto: KSET

Prema ideji FER-a, u rujnu 2023. smo kontaktirali Pučko otvoreno učilište Zagreb (POU) s upitom oko slobodnih prostora koje bismo mogli koristiti tijekom obnove FER-a. U komunikaciji s tadašnjim ravnateljem POU-a, odrađen je obilazak prostora kluba Boogaloo te je komunicirano kako se za prostor, po isteku ugovora, može predati zahtjev za neposrednu pogodbu prema Odluci o davanju u zakup gradskih prostora fizičkim i neprofitnim pravnim osobama koje djeluju u području kulture, a koja je usvojena na sjednici Skupštine Grada Zagreba 13. srpnja 2023. godine.” stoji u priopćenju KSET-a.

Iako su iz KSET-a predali zahtjev, odgovor nikad nisu dobili, a nedugo nakon toga su saznali na jednoj od konferencija za medije gradonačelnika Grada Zagreba da će se raspisati javni natječaj za zakup prostora.

“Konačna odluka o prijavi na natječaj nastupila je na dan roka, 4. 1. 2024., nakon savjetovanja s alumni članovima, pravnim i financijskim savjetnicima, kolegama s glazbene scene te nakon što smo usuglasili program koji kao udruga možemo samostalno odrađivati i s kojim ćemo održati financijsku situaciju stabilnom.” tvrde iz KSET-a.

Reakcije na KSET-ovo priopćenje

Izlaskom u javnost s priopćenjem, KSET je naišao na niz negativnih reakcija koje osuđuju njihov potez, neke od njih prenosimo u nastavku.

“Ne spašava se svoj klub tako da se uništava drugi. Sram vas bilo.”

“Super kaj na račun drugih dolazite do “svog” prostora KSET-a. Mladost sam kod vas u klubu proveo, al’ zgadili ste mi se sad…”

“Toliko o tome da se podržava razvoj kulturne scene kad se uništava drugi jednako bitan, ako ne i vise, klub.”

“Znači dno dna. Tako ispod pojasa igrati. Ljige ljigave, nećete u Boogaloo.”

“Ekipa, nije vam ovo fora. Puna podrška KSET-u da nastavi s djelovanjem, ali ne na račun Boogalooa…neke kolegijalnosti među klubovima sličnog usmjerenja i publike bi trebalo biti.”

KSET-ovo priopćenje, kao i reakcije na društvenim mrežama, u cijelosti možete pročitati na poveznici.

sea star desk
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.