Skip to main content
  • 31.10.2023.

Dalton Trance Teleport odabrao Top 5 psy trance festivala na kojima je nastupao

Prvak trance zvuka sa skoro tri desetljeća za pultom, Dalton Trance Teleport korača još jednom uspješnom godinom u karijeri

Piše: 


Odradio je ljetnu turneju diljem Europe s više od 20 nastupa, a njenim završetkom skočio je u studio i napravio “Cosmotronika” EP koji će ugledati svjetlo dana 3. studenog.

Dok DJ i producent s kostrenskom adresom ne krene u nove glazbene pustolovine i nastupe, prisjetio se svih lokacija koje je posjetio ili gdje svirao te je izdvojio pet najboljih psy trance festivala.
 

1. Aurora festival (otok Samothraki, Grčka)

Aurora festival se održavao početkom 2010-ih na grčkom vulkanskom otoku Samothrakiju. Bogata povijest otoka koja seže stotinama godina prije Krista te činjenica da je i u antičko doba glazba bila važan dio rituala te se “konzumirala” uz vino i bilje kako bi se povezalo sa božanstvima, stvorili su temelje na kojima su se više od 2000 godina kasnije partijaneri povezivali s psy-trance zvukovima na istoj lokaciji.

2. Shankra festival (Lostallo, Švicarska)

U podnožju švicarskih Alpi smjestio se Shankra festival koji za sebe tvrdi da je proces međusobnog poticanja ideja, akcija i emocija. Snaga koja pokreće cijeli festival je vjerovanje da umjetnost daje privilegiju života da postanemo ono što jesmo.

3. SanDance festival (Beirut, Libanon)

Nedaleko od Beiruta, na pješčanim plažama koje dodiruju Mediteransko more godinama se održavao SanDance. Festival je svakim svojim izdanjem dobio novu temu – koja je odavala počast nekom motivu, vremenu i događaju ili pak donosila posebno značenje i štih na samoj lokaciji održavanja.

4. One Love Festival (Filisur, Švicarska)

One Love Festival se također smjestio u podnožju švicarskih Alpi, okružen prekrasnom prirodom. Festival se održavao gotovo deset godina, ali od pandemije koronavirusa se ne održava. Posebnost festivala je bila što su svake godine, posjetiteljima iz neke druge države omogućili besplatne karte. Tako su primjerice na posljednjem festivalskom izdanju partijaneri iz Meksika i Mađarske imali prilike za besplatan upad.

5. Skogtroll festival (Trondheim, Norveška)

Duboko u mističnoj šumi, nedaleko norveškog grada Trondheima održavao se Skogtroll festival koji je bio “odsječen” od civilizacije. Do festivala se jedino moglo doći pješke, 40 minutnim hodom kroz šumu.

Dalton Trance Teleport je potvrđen za naš slavljenički Endorphin festival, gdje će 1. prosinca u zagrebačkom Boogaloo svirati na Dopamin flooru u b2b izdanju s Canis Lupusom iz Red Riding Hood kolektiva.

Limitiran broj early bird ulaznica dostupan je kroz sustav Entrio do petka.

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2