Skip to main content
  • 16.05.2024.

Snop obasjao dvorište Medike

AKC Attack pretprošli je ponedjeljak, 6. svibnja, predstavio drugu ediciju Snop-a

Piše: 

Naslovna foto

Aleksandar Selak

Serijal je to koji kroz koncertne i diskurzivne večeri promovira eksperimentalnu glazbu popraćenu i vizualnom transformacijom prostora. Stella Leboš i Ivana Stećuk ovaj su put bile zaslužne za preobražaj dvorišta Medike u surealan prostor, koji je dodatno pobudio osjetila svim posjetiteljima.

Foto Aleksandar Selak

Večer je započela kao i prošli put ‘artists talkom’ u kojem su sudjelovali organizatori Snop-a, Josip Kornet i Monika Milas zajedno s performerima, Lovrom Mirthom i Dulce Melosom.

Glazbeni dio večeri otvorio je Lovro Mirth harmoničnom kombinacijom eksperimentalne glazbe i svojeg izučenog jazz vokala. Ovom glazbeniku i vokalistu iz Rijeke ovo nije prvi nastup u Mediki, pošto je nastupao krajem prošle godine na otvorenju izložbe ‘Slow Wave Sleep’ u Galeriji Siva. Tadašnji nastup u suradnji s talentiranim producentom A’jitam Da’a nije sličio ovome, u kojem je Mirth pokazao jednu mirniju i emotivniju stranu.

Ovu vjetrovitu večer u dvorištu Medike dodatno je obogatio Dulce Melos, koji je nastupio nakon Lovre. Ovaj američki umjetnik, s adresom u Beogradu, preuzeo je ime od perzijskog instrumenta kroz koji se izražava. Dulce Melos ručno je rađeni žičani instrument, preteča je klavira koji svojim zvukom stvara melodije izvan dimenzijskog doživljaja.

Završnicu glazbenog programa ovog izdanja Snop-a orkestrirao je N/obe, član Volta kolektiva. Eksperimentalnim DJ setom zaključio je noć ispunjenu avangardnim zvukovima i pozitivnom atmosferom, koja nije napuštala dvorište Medike.

Drago mi je da smo se ovaj put uspjeli više okrenuti akustičnom performansu i vokalnim izvedbama, za razliku od prošlog, više digitalnijeg Snop-a“ zaključio je zadovoljno organizator, Josip Kornet.

sonus 2
promo clubs
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
promo clubs
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.