Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Baner

Fotke psihodeličnog festivala Drops u Sloveniji snimljene dvostrukom ekspozicijom

Nedjelja, 03 Rujan 2023

Nedaleko od slovenskog Kranja smjestila se nova psihodelična priča

Magična šuma pokraj slovenskog sela Tenetiše, udaljenog svega 10 kilometara od Kranja, domaćin je Drops festivala.Slovenski festival koji traje gotovo sedam dana, okupio je oko 2500 ljubitelja psihodeličnih zvukova i kulture, koji su imali prilike plesati na dvije pozornice uz tražena psy-trance imena, sudjelovati u brojnim radionicama, kampirati u šumi i postati jedno s prirodom.

Ovogodišnji Drops Festival posjetila je talentirana fotografkinja Heidi Samardžić koja je skroz spontano okinula više stotina zanimljivih fotografija koje golicaju maštu. Najbolje od njih je podijelila u nekoliko kolekcija te podijelila s nama.

Atmosferu s Drops Festivala nam prvenstveno dočarava kroz fotografije uhvaćene duplom ekspozicijom. Efekt duple ili ti ga dvostruke ekspozicije se događa kada se preklapaju dva prizora na jednoj fotografiji - u nekim situacijama to se dogodi slučajno, a nekad fotograf ciljano stvara kreativne fotografije.U slučaju Drops Festivala, Heidi Samardžić nam otkriva da se odlučila hvatanje fotografija u duploj ekspoziciji zbog toga što takav stil fotografiranja nije zastupljen na festivalima kod nas, a odlično paše uz psihodeličnu kulturu.

Poseban izazov u fotografiranju dvostruke ekspozicije na festivalu je imala u smislu opreme - jer fotografira s DSLR-om, a ne mirrorlessom pa je kadrove trebala planirati unaprijed. 

Kako Drops Festival i njegova magična psihodelična atmosfera izgledaju kroz dvostruku ekspoziciju pogledajte u nastavku. Zapratite Heidi na Instagramu, a više njenih kreativnih radova donosimo iduće nedjelje.