Skip to main content
  • 3.09.2023.

Fotke psihodeličnog festivala Drops u Sloveniji snimljene dvostrukom ekspozicijom

Nedaleko od slovenskog Kranja smjestila se nova psihodelična priča

Piše: 

Magična šuma pokraj slovenskog sela Tenetiše, udaljenog svega 10 kilometara od Kranja, domaćin je Drops festivala.

Slovenski festival koji traje gotovo sedam dana, okupio je oko 2500 ljubitelja psihodeličnih zvukova i kulture, koji su imali prilike plesati na dvije pozornice uz tražena psy-trance imena, sudjelovati u brojnim radionicama, kampirati u šumi i postati jedno s prirodom.

Ovogodišnji Drops Festival posjetila je talentirana fotografkinja Heidi Samardžić koja je skroz spontano okinula više stotina zanimljivih fotografija koje golicaju maštu. Najbolje od njih je podijelila u nekoliko kolekcija te podijelila s nama.

Atmosferu s Drops Festivala nam prvenstveno dočarava kroz fotografije uhvaćene duplom ekspozicijom. Efekt duple ili ti ga dvostruke ekspozicije se događa kada se preklapaju dva prizora na jednoj fotografiji – u nekim situacijama to se dogodi slučajno, a nekad fotograf ciljano stvara kreativne fotografije.

U slučaju Drops Festivala, Heidi Samardžić nam otkriva da se odlučila hvatanje fotografija u duploj ekspoziciji zbog toga što takav stil fotografiranja nije zastupljen na festivalima kod nas, a odlično paše uz psihodeličnu kulturu.

Poseban izazov u fotografiranju dvostruke ekspozicije na festivalu je imala u smislu opreme – jer fotografira s DSLR-om, a ne mirrorlessom pa je kadrove trebala planirati unaprijed. 

Kako Drops Festival i njegova magična psihodelična atmosfera izgledaju kroz dvostruku ekspoziciju pogledajte u nastavku. Zapratite Heidi na Instagramu, a više njenih kreativnih radova donosimo iduće nedjelje.

sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop