Skip to main content
  • 15.05.2024.

Henri Bergmann svojim melodičnim zvukom je zaludjela svijet

Britanska zvijezda zajedno s Axelom Haubeom i Sammer stiže na novo melodično iskustvo u režiji One Drop Musica.

Piše: 

Henri Bergmann već neko vrijeme se nalazi na svim užarenim festivalskim lineupovima, kao i u renomiranim svjetskim klubovima. Razlog tome leži u njenom emotivnom i melodičnom zvuku, brojnim izdanjima na Afterlifeu, kao i na vlastitoj etiketi Automatik te u podršci ključnih igrača sa scene.

Samo prošle godine, Bergmann je proputovala cijeli svijet i nastupila u od Los Angelesa preko New Yorka do Ibize i Londona. Karijera joj se nije zaustavila samo na ta dva kontinenta, već ju je odvela i do Azije te Južne Amerike. Osim što je u svojim turnejama posjetila renomirane svjetske klubove, osigurala si je mjesto na brojnim popularnim festivalima, a na nekima od njih je postala neizostavno ime. Važna je figura Zamna obitelji, a svoje mjesto je zauzela i na brojnim događajima u Tomorrowlandovom Core serijalu i na Afterlife partyjima.

Do svog zvjezdanog statusa među ljubiteljima melodičnog zvuka stigla je brojnim kvalitetnim izdanjima, a posebice s radom na vlastitoj etiketi Automatik. Izdanje s kojim se strelovito krenula penjati prema vrhu je “Protection“. Traka je dobila veliku podršku među kolegama, što joj je otvorilo vrata da se njene sljedeće trake nađu u setovima diljem svijeta. Tako je u 2022. izbacila “Higher Dimensions” koja je dugo vremena bila neizostavna traka setova Macea Plexa, a zatim iste godine je plasirala i “Simulacrum” s kojim je “kupila” talijanski dvojac Tale of Us.

Nakon nekoliko singlova, usljedilo je vrijeme da se složi EP, a osim što ga je producirala, u nekoliko traka je posudila i vlastiti vokal. “Mind Control” EP je bio ključan trenutak u karijeri Henri Bergmann jer je osvojio vrhove ljestvica na Beatportu, dobio remikse brojnih kolega te osigurao veliku podršku Solomuna i Dixona.

Protekle godine, Bergmann je nastavila sa izdanjima na vlastitom Automatiku, a samu 2023. je zaključila s velikim izdanjem “Here’s The Fear” na Afterlifeu.

Osim što je sama Henri objavljivala izdanja na vlastitom Automatiku, diskografija brzorastuće etikete se popunila izdanjima i obradama nekih od velikana melodičnog zvuka, kao i s nadolazećim imenima. Pod okriljem Automatika trake su objavili 19:26, Hernan Cattaneo, Human Rias, Dodi Palese i drugi. Veliki iskorak s labelom je imala na samom kraju godine kada je izbacila prvu kompilaciju te organizirala label showcase.

Sve naznake govore da će 2024. za Henri Bergmann biti najveća godina do sad, a sve popularnija zvijezda melodičnog techna ove subote zajedno sa svojim belgijskim kolegom Axelom Haubeom i mladom bugarskom DJ-icom Sammer stiže u Peti Kupe na novo izdanje One Drop Music večeri. Ulaznice su dostupne kroz sustav Entrio.

sonus 2
sonic mobile
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
sonic mobile
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.