Skip to main content
  • 12.02.2024.

Instalacije Monike Milas bile su dio Attack-ovog serijala koncertnih i diskurzivnih večeri Snop

AKC Attack je u četvrtak, 8. veljače od 20 sati predstavio SNOP – serijal koncertnih i diskurzivnih večeri inovativnih audiovizualnih performansa eksperimentalnih umjetnika iz presjeka sfera zvuka, slike i prostora

Piše: 

Naslovna foto

Marko Lopac, autor je i svih fotografija u članku

Klupski ambijent, na tragu kazališnog, u trenutcima kasnonoćne disocijacije otvara prostor za introspekciju, refleksiju i katarzu. Drugi i treći odjeci glazbe praćeni plesom i trepetom sjena čine skrivenu predstavu iza tijela plesača zauzetih glavnim ritmom.

Snop istražuje izblijedjele tragove tih predstava, davne i beskonačne odjeke perkusivnih linija, razmazanih ostataka ljudskih tijela i vriske glasa na vrhuncu uzbuđenja.

Snop pruža umjetnicima platformu za izražavanje, izlaganje i interakciju s publikom na način koji potiče na razmišljanje.

Prvi Snop ambijentalne i eksperimentalne glazbe fokusirali su Saud, Varboska (Live) i Kornet, a klupsko iskustvo transformirala je Monika Milas kombinacijom digitalnih vizualnih i site-specific instalacija.

Projekt je realiziran uz podršku Kordoom Hi-Fi Soundsystem.

paul 1 desktop
promo clubs
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
sonus 1
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.