Skip to main content

Institucije i opasne frakcije guše osječku scenu. Traum objavio alarmantnu poruku!

Klupska večer Traum, nešto je najbolje što se osječkoj i hrvatskoj underground sceni moglo dogoditi u novijoj povijesti.

Piše: 

Pokretači su Insolate i Volster, dvojac koji je ove godine pobrao brojne nominacije na nagradi Ambasador elektroničke glazbe.

Ništa ne dolazi slučajno ili preko noći jer Sunčica već više od 20 godina brusi zanat za DJ pultom, a od nastanka aliasa Insolate pomiče granice techna.

Singlovi, remiksi, debi album, moderne klupske večeri sa inovativnim glazbenim gostima i njen pozamašni broj nastupa izvan granica Hrvatske dokaz su koliko Osječanku cijene na globalnom nivou. Prati je u stopu i Volster koji se polako, ali sigurno etablira na techno sceni Europe.

Vrijedni Traum-ovci, sasvim čvrsto usidreni u javi, razumiju da je bilo koja grana umjetnosti slobodna ekspresija i interdisciplinarno otvoreni užitak za osjetila i stoga TRAUM od početka ne prepušta slučaju ni vizualni aspekt ove underground techno priče i kao moto stoji: “Audiovizualni doživljaj koji se dugo pamti.”


Photo by: Domagoj Oklopčić / Efekt Media

No, čini se da u modernoj Hrvatskoj nekome smetaju uspješne priče nastale iz naroda i osječki underground san postaje noćna mora za organizatora Trauma i to djelovanjem kompromitirajuće opasnih frakcija na sceni u suradnji sa hrvatskim institucijama koje su zaslužne što se nekoliko desetaka tisuća Hrvata i Hrvatica odselilo u Irsku ili Njemačku, a čini se da taj trend nimalo ne opada.

Evo kako se Traum obratio javnosti nakon posljednjih događaja u Osijeku

"Povodom pojačanih mjera i kontrola koje se u Osijeku odvijaju u zadnje vrijeme, nakon kluba Epic, na red je došao i klub Bastion. Iako je inspekcija zatekla uredno stanje, zakonodavno tijelo nam ne dozvoljava da nastavimo sa programom dok se određeni uvjeti ne ispune.

Zbog toga, sljedeći TRAUM event – TRAUM Special – Insolate b2b Volster at Bastion, Osijek koji se trebao održati u subotu 22.02 biti će otkazan te odgođen za drugi termin.

Svjesni smo nezavidne situacije u kojoj se trenutno nalazi osječka alternativna i elektronska scena te ćemo u što kraćem roku napraviti sve što je potrebno kako bi zadovoljili zakonske uvjete i obveze te nastavili sa programom.

Iako, vrijedi razmisliti o jednoj stvari. Umjesto što su određeni ljudi sa scene svoje vrijeme koristili za širenje negativne energije te blaćenje svojih kolega, mogli su ga iskoristiti pametnije za unaprijeđivanje scene pa čak i lobiranje kod gradskih vlasti kako bi se uvjeti i poimanje ove alternative kulture što više poboljšali i ovakve situacije minimizirale.

Tim i samo tim putem će TRAUM ići kako bi gradu Osijeku pokušao osigurati alternativnu scenu kakvu zaslužuje. Upiranje prstiju i traženje krivca za ovakvu situaciju neće biti modus operandi TRAUMA i njegovih članova. Kao tim unazad 6 godina prošli smo vrlo zahtjevne situacije i probleme za koje smo uvijek uspjevali pronaći rješenja i izlaz. Tako planiramo i ovaj put.

Hvala vam na podršci i razumjevanju."
TRAUM
 

hardbeats mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2