Skip to main content
  • 25.04.2024.

Klubska Scena je najčitaniji portal za elektroničku glazbu u regiji

Krajem prošle godine proslavili smo 22 godine velikim Endorphin festivalom, ali i lansiranjem nove mobilno responzivne web stranice koja je podigla ljestvicu kvalitete sadržaja kojeg svakodnevno planiramo, proizvodimo i objavljujemo.

Piše: 

Naslovna foto

Dino Ninković

U svega prvih nekoliko mjeseci, nova web stranica je dobila pohvale brojnih čitatelja i promotora koji ju iz dana u dan koriste kako bi pravovremeno bili informirani s događajima i novostima iz svijeta elektroničke glazbe. Naš dugogodišnji kvalitetni rad je potvrđen i brojkama koje iz mjeseca u mjesec rapidno rastu.

Koristeći javno dostupan izvor, alat za web metriku Similarweb*, istražili smo posjećenost hrvatskih i regionalnih elektroničkih portala, kao i ostalih glazbenih portala.

Kada su u pitanju hrvatski i regionalni portali specijalizirani za elektroničku glazbu, najčitaniji portal u prva tri mjeseca godine je upravo Klubska Scena s gotovo 160 tisuća čitatelja. Drugo mjesto pripada Enter Zagrebu kojeg je u prva tri mjeseca godine čitalo nešto više od 157 tisuća ljudi, dok s nešto manje od 85 tisuća čitatelja, OnlyClubbing zauzima treće mjesto.

Ulazeći u dublju analizu čitanosti, Klubska Scena je vodeća i u drugim metrikama poput ukupnih impresija, zadržavanju na web stranici, kao i samom korištenju podstranica.

Svakako vrijedi spomenuti i da od siječnja svakodnevno bilježimo eksponencijalan rast. Tako nas je u prvom mjesecu godine čitalo preko 40 tisuća ljudi, što se u veljači povećalo s novih 53 tisuće čitatelja, da bi zaključili sami kvartal s još 63 tisuće čitatelja više.

Osim što smo na samom vrhu regionalnih portala specijaliziranih za elektroničku glazbu, Klubska Scena se nalazi i među pet vodećih glazbenih portala u Hrvatskoj uz bok nezavisnih prijatelja i kolega s portala muzika.hr te ravnododna.com, Entera Zagreb te HDS-ovog portala glazba.hr. Iako se među glazbenim portalima nalazimo na četvrtom mjestu, naši čitatelji su po svim metrikama najaktivniji i najvjerniji.

Vjerujemo kako će se naš kontinuirani rast u 2024. nastaviti i u mjesecima ispred nas, kako naš nova web stranica bude poprimala svoju potpunu funkcionalnost. Sadržaj kojeg ćemo u budućnosti stvarati i dalje će biti informativan, edukativan i inovativan, a uskoro ćemo imati prilike i otkriti neka iznenađenja za čitatelje poput dodatnih pogodnosti kada su u pitanju nama svima dragi partyji i festivali.

*Na domaćem medijskom tržištu se često koriste analitički alati poput Gemiusa i Dotmetricsa, koji postavljaju svoje skripte u portale, no glazbeni portali često nisu uključeni u ta istraživanja stoga je teško provesti analizu koristeći njih. Stoga smo odabrali alat SimilarWeb kojeg su u nekoliko navrata za objavu statistika koristili s portala muzika.hr i glazba.hr

sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2