Skip to main content
  • 26.03.2024.

Konstantin Sibold – ekološko osviješteni glazbenik između žanrova koji uživa u tišini

Konstantina Sibolda se smatra istinskom zvijezdom melodic techna i pravim predstavnikom Afterlife i Innervisions etiketa, no njegova priča seže van postavljenih granica.

Piše: 

Njemački DJ i producent svoju karijeru je krenuo graditi u rodnome gradu Stuttgartu gdje je dobio priliku za prvu rezidenciju u klubu Rocker 33 sa svega 21 godinom. Rezidencija mu je uvelike pomogla u formiranju karijere, ali i zvuka, jer ga je tjerala da konstantno bude među raznim žanrovima i zvukovima te da energiju podiže na visoku razinu. Upravo vođem tim postulatima s početka svoje karijere, danas gura granice i predvodi melodične žanrove do kojih je evoluirao.

U većini intervjua, na pitanje kako bi se žanrovski svrstao, Konstantin Sibold je odgovarao kako je prilagodljiv za pultom, ali to ne znači da gubi svoj glazbeni identitet jer se kako kaže nalazi između techna i housea. Svoj identitet dugi niz godina gradi kroz vlastitu produkciju, ali i kroz pregršt obrada koje je ima u rukavu.

No ono što je posebno zanimljivo kod njemačkog umjetnika je izvor njegove inspiracije, a kako on tvrdi dolazi iz tišine. Kako bi napravio kvalitetan balans, vrijeme kada nije na turneji provodi u miru i spokoju. Tišina, priroda i životinje su mu ispušni ventil i način za smirivanje od užurbanog naćina života s kojim se svakodnevno suočava. Iako gaji veliku strast prema tehnologiji, Sibold voli provoditi vrijeme na farmi, a kako kaže nema ništa ljepšeg od druženja s kravama, ovcama, kozama…

Upravo kako gaji veliku strast prema ekologiji, koliko god može izbjegava putovati avionom te se fokusira na održive načine putovanja poput vlaka. Kako bi smanjio barem svoj “ugljični otisak” na svijetu, jer ipak na neke svjetske destinacije mora ići avionom, trudi se podignuti svijesnost o ekologiji i tome što čovjek može učiniti kako bi smanjio. Tako je tijekom posljednjih godina između ostalog, Konstantin Sibold zarade s gaža, ali od prodanih pjesama donirao UNICEF-u te drugim udrugama.

Konstantina Sibolda i njegovu glazbenu viziju će zagrebačka publika imati prilike otkriti ovog petka, na melodičnom spektaklu u Petom Kupeu na kojeg još stiže i francuski duo Abstraal te domaća snaga BSSIDE. Ulaznice su dostupne kroz sustav Entiro.

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2