Skip to main content
  • Mark Knight
  • 26.10.2020.

Mark Night za IAcademy Magazine: Sa svojom publikom komuniciram preko glazbe

O stvaranju glazbe misli da je poput pisanja pjesama; sve što radi vezano je uz dušu, ako u glazbi nema nečeg duševnog, ne može se s njom povezati, odnosno neće se povezati s njim.

Piše: 

Naslovna foto

Mark Knight


Najdraži žanrovi su mu Hip Hop, Soul, Disco i Funk, te provodi vrijeme slušajući ploče iz 80-ih. Teži glazbi koja ima dovoljno energije da sjedne u vrhunski DJ set, ali je ipak prepuna glazbenih obrata i melodije.

Ako ste to vi, ako je jedan žanr ono što živite i dišete, to bi zaista trebalo biti usredotočeno na ono što radite. Ne može se poreći da je u ploči teško pronaći slatko mjesto s pravom količinom duše, ali i pravu količinu energije za prenošenje u klubove kako bi se ljudi mogli povezati s njom.

Mark Knight rođen je u istočnom Sussexu u Engleskoj 20. lipnja 1973. godine. Kad mu je bilo 6 godina djed ga je učio svirati violinu, a sa 10 godina kada je dobio prvo računalo Commodore 64 zainteresirao se za elektroničku glazbu. 2003. godine postao je rezident u visoko cijenjenom noćnom klubu Ministry of Sound, te je 2004. osnovao vrlo utjecajnu izdavačku kuću Toolroom records.

Često radi na novoj glazbi, najmanje 3 dana svaki tjedan. Ne radi samo sa jednim stilom, već na čitavom nizu stvari.

"Uvijek radim na putu. Konstantno. Smatram da je to izvor inspiracije. Kad napravim dobar show, uvijek se osjećam još spremnije baviti se glazbom. Planirao sam na večer nastupa nešto odsvirati i onda pomislim na neku drugu ideju. I meni prolazi vrijeme. Nisam mogao satima i satima svakodnevno samo sjediti i gledati TV kroz let. Čini se smiješnim ne koristiti svo vrijeme koje imam i biti proaktivan. Ne bih rekao da išta završavam 100%, ali dobro je vrijeme da radim na aranžmanima i nadogradim ideje. Bila bi velika šteta ne iskoristiti ovo vrijeme za produkciju”.

Nedavno je gostovao u Zagrebu na Enter The Groove partyu, a jutros smo objavili prvih nekoliko video teasera sa tog eventa, dok dio atmosfere donosimo i sutra. Pratite nas!

soul gravity mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity desktop