Skip to main content
  • 17.05.2024.

Novi val: Cortez Jr. – DJ koji spaja deep house s mračnim varijacijama disco zvuka

Nedavno smo objavili poziv za besplatnu promociju mladih, novonastalih i nadolazećih aktera sa scene, a sad je vrijeme da ih svi zajedno krenemo upoznavati.

Piše: 

Naslovna foto

Mihailo Babić

Petar Jerinić je mladi DJ sa banjalučkom adresom koji se krije iza umjetničkog imena Cortez Jr., a svoj glazbeni put započinje početkom 2021. Dio je prve generacije studenata škole DJ-ing i produkcije “ATOMIC“, pod vodstvom iskusnog Mladena Tomića. Sudjelovao je i na Garden of Dreams Talent Campu krajem 2023. gdje je imao daljnje prilike učiti o marketingu, produkciji i DJ-ingu.

foto: Mihailo Babić

Kako nam Cortez Jr. otkriva, ne voli se ograničavati, voli eksperimentirati i kombinirati razne žanrove, kako bi ostavio dozu neizvjesnosti u svojim setovima. Svoj stil i setove karakterizira deep house kojeg spaja sa mračnim varijacijama disco zvuka. Mladi DJ s banjalučkom adresom nam ističe kako mu je omiljena etiketa Innervisions, a od izvođača pomno prati radi i izdanja Tala Fussmana, Ivoryja i Damona Jeea.

U svojih nekoliko godina na sceni, Cortez Jr. je nastupao po lokalnim klubovima i barovima poput Funky Housea, Hogwartsa, Žiže, KSET-a, na Vrbas kampu, a u svom renomeu ima nastup i u kultnom sarajevskom Silver & Smokeu.

Za svoj najznačajniji nastup do sada, izdvaja party na krovu Doma omladine u Banja Luci u režiji “ZeroFiveOne“ekipe, gdje je imao priliku zagrijati plesni podij za Andrewa Mellera i Joma Maju. Nedavno je imao prilike svirati i na banjalučkom Kastelu u sklopu obilježavanja Dana Europe na kojem je gostovao francuski velikan Oxia.

Cortez Jr.-a možete pronaći na Instagramu i SoundCloudu.

Postani dio Novog vala

Pozivamo sve mlade, novonastale, neafirmirane i nadolazeće aktere sa scene bilo da su DJ-evi, producenti, live actovi, bendovi, MC-evi, vokalisti, kolektivi, organizatori, promotori, VJ-evi, art producenti, dizajneri, fotografi, performeri, udruge, nove radijske emisije, graffiteri, influenceri i ostale kreativce koji razvijaju scenu na sebi svojstven način da se predstave svojim dosadašnjim radom i biografijama. Više informacija možete saznati na poveznici.

paul 1 desktop
paul 2 mobile
Vektor je najnovija audiovizualna instalacija renomiranog umjetnika svjetla Christophera Baudera u Kraftwerk Berlin
paul 2 mobile
Vektor je najnovija audiovizualna instalacija renomiranog umjetnika svjetla Christophera Baudera u Kraftwerk Berlin