Skip to main content
  • 19.04.2024.

Novi val: DaVinči – mlada banjalučka elektronička snaga

Nedavno smo objavili poziv za besplatnu promociju mladih, novonastalih i nadolazećih aktera sa scene, a sad je vrijeme da ih svi zajedno krenemo upoznavati.

Piše: 

David Blagojević poznatiji pod umjetničkim imenom DaVinči dolazi iz Banja Luke. Ideja da se uhvati sviranja i DJ pulta mu je došla odlascima na partyje, što ga je prije četiri godine potaklo da se uhvati DJ-inga.

Kako bi vještinu miksanja za pultom još bolje savladao, prošao je školu DJ-inga i produkcije “Atomic” pod mentorskom palicom iskusnog Mladena Tomića. Osim što je uspješno savladao DJ pult, prije šest mjeseci se odlučio i hvatanja u koštac s produkcijom kako bi napredovao u karijeri.

DaVinči nam svoj zvuk opisuje “ono što je karakteristično za mene jest deep-tech, međutim u svojim setovima volim da provućem i pokoju techno notu, indie, progressive i melodic zvuk.”

Mladi Banjalučanin posljednje dvije godine aktivno nastupa po rodnome gradu, na mjestima gdje elektronička glazba “prolazi”. Tako su se ritmovi DaVinčija mogli čuti u KSET-u, Funky Houseu, Domu omladine, Hogwartsu, Žiži i Kadru.

DaVinčija možete pronaći na Instagramu te večeras poslušati u radijskoj emisiji Novi Val na dubrovačkom UNIDU radiju od 21 sat za koju je složio svježi set koji žanrosvki pleše između deep-techa i tech housea.

Postani dio Novog vala

Pozivamo sve mlade, novonastale, neafirmirane i nadolazeće aktere sa scene bilo da su DJ-evi, producenti, live actovi, bendovi, MC-evi, vokalisti, kolektivi, organizatori, promotori, VJ-evi, art producenti, dizajneri, fotografi, performeri, udruge, nove radijske emisije, graffiteri, influenceri i ostale kreativce koji razvijaju scenu na sebi svojstven način da se predstave svojim dosadašnjim radom i biografijama. Više informacija možete saznati na poveznici.

sea star mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2