Skip to main content
  • 10.01.2024.

Otkrijte 20 radova darovite fotografkinje Ive Krznarić

Talentirana riječka fotografkinja Iva Krznarić već nekoliko godina se nalazi iza objektiva.

Piše: 

Naslovna foto

naslovna foto: Iva Krznarić

Zahvaljujući DJ Ogiju ulazi u scenu elektroničke glazbe, a prvi događaj kojeg fotografira je bio Energetica party 2021. u Pogonu Kulture.

Nedugo nakon fotografiranja u Pogonu Kulture, Iva Krznarić je nastavila “pratiti” DJ Ogija te je svojim objektivom popratila i njegov sljedeći događaj u Crkvi, klubu s kojim je zatim pokrenula suradnju i odakle najčešće njene fotografije možemo gledati.

Osim što je slikavala DJ Ogija te Energetica team i njihove programe poput Journeyja, Technodromea, Retro Techna i Plastika, riječka fotografkinja je ostvarila i suradnju s drugim kolektivima poput Artnotea, Anima Noctisa, Outside Connectiona, Shabby Kicks Connectiona, Techstrubation Recordsa, Worries in the Dance

U svojih nekoliko godina na sceni, Iva Krznarić je imala priliku fotografirati izvanredne umjetnike poput Cristiana Varele, Fernande Martins, Hannesa Biegera, Juliane Yamasaki, Nakadije

Kako nam talentirana riječka fotografkinja otkriva, nadahnuće pronalazi u emocijama, energiji i vezi koju DJ-evi stvaraju s ljudima. U svakom kadru pokušava uhvatiti euforiju, ljubav ili misao, a prst joj je naravno uvijek na okidaču jer na partyjima se često događaju nepredvidljivi trenuci.

U ljetnim mjesecima izlazi iz klubova te se posvećuje vibracijama sound systema, duba i drum ‘n’ bassa na festivalima, a kao svog favorita ističe Overjam Festival. Raznolikosti koju ima priliku pratiti kroz svoj objektiv joj pruža nove perspektive, ali i prilike za kreativnost jer svaki novi događaj nosi svoj jedinstveni potencijal.

Na pitanje što ju čeka dalje? Iva Krznarić nam odgovara: “Uzbudljivo je razmišljati o nadolazećim izazovima koje mi fotoaparat pruža i jedva čekam svaki od njih!” Riječka fotografkinja nam je izdvojila svojih 20 fotografija, a više njenog rada možete otkriti na Instagramu.

sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2