Skip to main content
  • 16.12.2018.

PEZNT i Tom Bug među najboljim svjetskim house izvođačima 2018.

Poznata svjetska platforma i digitalna trgovina house glazbe Traxsource objavila je najbolje house izvođače za 2018. godinu.

Piše: 


Tako se u top listi house izvođača nalaze čak dva naša imena: PEZNT koji su u samom vrhu na 11. mjestu i Tom Bug koji je zauzeo 75. mjesto. Naći se u Top 100 najboljih house glazbenika bok uz bok sa imenima poput Jamie Lewis, Riva Starr, Mousse T., Ron Carroll, David Morales, Honey Dijon, Todd Terry, ATFC, Purple Disco Machine, Full Intention, David Penn itd. nije mala stvar za našu scenu.

Dvojac PEZNT opasno trese kako domaću tako i svjetsku house scenu i nema namjeru na tome stati. Osvojili su domaće i regionalne plesne podije, a sa produkcijske strane napravili odlične trake poput Pelin, Burek, Toxic Love. Najnovija je izašla na Big Beat Ignition: Detroit kompilaciji pod imenom "Dance Naked". PEZNT su potpisali i za vrlo ugledne izdavačke kuće Dirtybird, Strictly Rhythm i Defected-ov DFTD, a ove godine ponosni su vlasnici nagrade Ambasador za single godine "Toxic Love" po izboru struke.

Kroz 17 godina aktivnog rada na sceni Tom Bug kao nagrađivani glazbenik zasvirao je u legendarnim domaćim i regionalnim klubovima, a produkcije su našle dom na label mašinerijama poput on Blacksoul Musica, Flashmoba, Simma Red, All About House, dok je ponos i zjenica mu oka dakako centralna uloga u klupskoj noći i labelu Dobar House, kao i izgradnja House Fusion noći u desetljeću dugoj tradiciji plesa. Ove godine je izbacio ukupno 4 trake koje možete pronaći ovdje. 2015. je osvojio Burn Residency natjecanje gdje se našao u krugu kandidata koji su pekli zanat na Ibizi, a 2017. Ambasadora za house DJa godine.

Traxsource se tijekom godina rada specijalizirao isključivo u house glazbi stoga ga svjetska scena smatra vrlo relevantnim za glazbu koju predstavlja. Danas rade sa oko 20 tisuća izdavačkih kuća i 250 tisuća umjetnika.




Drago nam je da se i hrvatska house glazba nalazi na svjetskom tronu. To dokazuje da silna energija uložena u rad na elektroničkoj sceni nije uzaludna, te bi nam bilo još i draže kada bi državne, kulturne i glazbene institucije prepoznale rad ovakvih umjetnika i podržale ih kroz programe poticaja. To bi u mnogočemu olakšalo rad u surovim uvjetima, a i onda bi oni koji trebaju biti uzor lakše to prenijeli na mlade buduće naraštaje.

Traxsource – House Artists of 2018
01. Mousse T
02. David Penn
03. Angello Ferreri
04. Full Intention
05. Moon Rocket
06. Purple Disco Machine
07. Kevin Mckay
08. Mattei & Omich
09. Low Steppa
10. Robosonic
11. PEZNT

Kompletnu listu pogledajte ovdje.

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2