Skip to main content
  • 23.07.2018.

Zvuk PEZNT-a zaplivao preko bare. Potpisali za label desetljeća

Ono što im se u početku činilo kao ostvarenje sna, sada im postaje svakodnevnica. Dvojac PEZNT opasno trese kako domaću tako i svjetsku house scenu i nema namjeru na tome stati.

Piše: 

Brdo želja prođe ti kroz misli, ali trenutak u kojemu staneš na loptu znaš da se stvari neće odvijati tako brzo. Iako je PEZNT rođen prije tek dvije godine, svejedno je to dugo razdoblje u kojemu se moraš popeti kroz hrpu lojtrica da bi došao tamo gdje želiš. Red, rad i disciplina i stvari će kada tad sjesti na svoje. Blacksoul je taj starosjedioc kojemu nemoraš dvaput ponavljati kako stvari funkcioniraju u svijetu glazbe. Prošlo je preko 15 godina u kojima razbija granice truda i iskustava, ali ovaj bradati gospodin najveći uspjeh bilježi od spajanja sa kolegom Mark de Line-om.

Domaća elektronička scena dobila je pravog dragulja u ovom dualnom obliku stanodavca house glazbe – PEZNT (/ˈpɛz(ə)nt/). Dečki žive svoji san i svaki novi dan uspješniji je onog prošlog svršenog. U njihovom CV-u i dalje stoji veliki uspjeh na digitalnoj ljestvici Traxsource izdanja 'Burek' kojega potpisaše Defected Records. No vrtoglavo penjanje nastavlja se i dalje pa tako kao obične cjepidlake možemo najnovije objave izjaviti krunom njihove karijere.

Prvo skačemo u vremeplov i vraćamo se na datum 22. lipnja. Ako ti je stalo do house glazbe onda znaš da Defected Records stoji na vrhu kao najcijenjeniji label. Glava londonske etikete Simon Dunmore još krajem svibnja predstavio je najnoviji uradak PEZNT-a u emisiji Defected Radio Show. Radi se o drugoj traci 'Toxic Love' sa EP-a Down Under, a izbačeno je preko mlađeg brata Defecteda, DFTD. Dakako tu je i ona prva 'Down Under', ali vokalna suradnja sa Gregers za traku 'Toxic Love' bila je pravi pogodak jer nije dugo trebalo da primi simpatije mnogobrojnih DJ-a diljem globusa.

Prošli tjedan PENZT-ovci su izbacili What's Ya Number za Strictly Rhythm. Čini se kako se njihov prvi posjet legendarnom labelu svima dopao pa im je uslijedio novi poziv. Ovoga puta nisu solirali, već su dobili pomoć u vidu Šveđanina Brown Sneakers. Naslovnoj traci pridružuje se #2 'Hey', a ako vas zanima do kojeg su broja dečki dogurali na ljestvici najprodavanijih izdanja, odgovor je broj 3. Brončana medalja na Traxsource-u samo je još jedan razlog zašto u svojim playlistama treba ubaciti beatove PEZNT-a.

Tri velike novosti bolje su od dvije, a zadnja koja nam je preostala bombastična je i prljava. U mislima Blacksoula sigurno se već dugi niz godina krije ideja da jednoga dana stigne poziv iz Kalifornije kako bi se priključili obitelji dirtybird. Još od godina 2005. i 2006. Blacksoul postaje veliki fan labela koji je oduvijek stvari htio raditi na sebi specifičan način. Radi se zapravo o labelu kojega je poznati britanski magazin Mixmag proglasio labelom desetljeća. Zvuk koji izlazi preko dirtybirda često je naslovljen kao booty house te samo par sekundi nakon slušanja jasno se dobiva doznanje o čijoj glazbi je riječ. PENZT se tako priključuje velikim imena poput Julio Bashmore, Eats Everything, Breach, Justin Martin i Catz 'N Dogz koji su ostavili svoj pečat u kući vlasnika Claude von Stroke-a. I tako taj dugo očekivani dan stiže, a kada točno još se ne zna, ali zna se da je traka 'Like That' novo veliko dostignuće našeg house dvojca.

Postoji li sada pitanje gdje i kada uloviti Toma i Marka na djelu te čvrsto im stisnuti ruku za sve što su do sada postigli, onda najbolji odgovor stiže u vidu Defected Crotia Festivala. Od 9. do 14. kolovoza pridružuju se renomiranim imenima poput Derrick Carter, Dimitri From Paris i Dennis Ferrer te Honey Dijon Masters at Work i Todd Terry. Uskoči na stranicu Entria po karte, a netom prije nazovi ekipu da grabiš grupni popusti 3 + 1 free. Vidimo i slušamo se u Tisnome.


 

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk