Skip to main content

Preko 35 DJa koji su obilježili hrvatsku scenu vrtilo je za 10 godina Klubske scene

Najrelevantniji portal za elektroničku glazbu i klupsku kulturu – Klubska scena – 2011. je proslavio deset godina postojanja, a sa tog događaja donosimo 20 fotografija.

Piše: 


Povodom ovom članku je naša skorašnja proslava 18. rođendana na kojem će se između ostaloga prikazati i izložba "18 godina scene" u flashback corneru. Preko 35 renomiranih hrvatskih DJ-a uveličali su veliki rođendanski party 2. travnja 2011. u klubovima Boogaloo i Sirup u Zagrebu.

Tada je Klubska Scena inspiraciju za sljedećih deset godina pronašla u novom vizualnom identitetu portala. Uz novi izgled krenuli su i u nove ideje s novom redakcijom, dizajnom, novim sadržajima, podbrendovima i rubrikama. Napravljena je i brošura sa biografijama svih tih DJ-a, pa čak i onih koji su obilježili scenu, a nisu nastupali na ovom događaju. No, priča je tu tek počela.

Prvih deset godina postojanja proslavilo se jubilarnim tulumom na tri floora u zagrebačkom klubu Boogaloo s preko 30 renomiranih imena hrvatske elektroničke scene. Svojim DJ nastupima su upotpunili redom veterani svaki svojim stilom; tech-housom Mary, raznolikošću Frx, disco-housom Sly, technom Mr. DJ Dario i progressivom Seraphim Codex.

Po stažu ih slijedi karizmatični Sergej (kasnije Sergej Snooze) koji je ispunio san i prije dvije godine otvorio svoj klub Sirup.  Stigli su i pokretači elektroničkih programa Kontrapunktov Eddy Ramich, Confusion ekipa, Pete Dux – United Electronic Sound, Sicko Disko Marmat te predstavnici i rezidenti Papaye na Mario i Aljoša. Za lakše house beatove zaduženi su bili Pytzek, Luka K i Nicole, a za live nastupe Homeboy, Monotek, How Convinient, Florence Foster Fan Club i Examine.

Kako bi upotpunili rođendansku atmosferu  dašak Dalmacije donijeli su Pille, Torres, Miro i Toni Juranović, a ništa manje nije važan DJ Mozer ili nositelji hard techno zvuka Teo Haruda i Dj Ogi. Slavlju su se pridružili i predstavnici nove hrvatske klupske scene poput Jolke, Brightona i Oxidea. Dmt & Yesh su zavrtili electro, house, bassline i breakbeat, a osnivač Seasplash festivala Meniga začinio je dozom dubstepa.

Četvrti rođendanski floor – eclectic floor bio je postavljen u klubu Sirup na kojem su nastupili pet Dja, predstavnika zagrebačke underground scene Zero, William Collins, Arszenik, Labosh, Zak, te BocaSofistifunk i Mark. Svi oni obilježili su tada posljednja dva desetljeća u razvoju hrvatske klupske scene, a Klubska scena je otišla korak dalje i pozvala ih sve!


Ostatak fotografija pronađite u nastavku

Osam godina nakon toga plesa slavimo punoljetnost, pa za 18. rođendanskih svijećica gradimo mostove između domaće i regionalne scene uz koncept More Than Clubbing

Posjetite nas u petak, 15.11. u Aquariusu već od 21.30h kada program otvara zvučna kupka; pa koncertni nastupi klupske live scene NT Wave ft. Dora Fodor i All Stars Band, a potom osam DJ-a na dva floora. Šest glazbenika iz različitih elektroničkih bendova ispreplesti će se u jednosatnoj izvedbi i odvesti nas na još nedoživljeno putovanje (NT Wave, Dora Fodor, Brego, Edi Cipal Grubišić, DJ Venom, DJ M.I.L.E.) + gost iznenađenja. Ovaj prvi dio programa moći će se pratiti i u Livestreamu na FB stranici Klubske scene.

Nakon toga dva floora kluba preuzimaju domaće i regionalne DJ snage Valentino Kanzyani, Sergej Snooze, Forniva, Mayell, Mate Čeko, Lawrence Klein, Legabyte LIVE, IGZ.

KOMPLETAN PROGRAM 18. ROĐENDANA

More Than Clubbing program prikazuje elektroničku glazbu kao suvremenu umjetnost i kulturu kroz stvaralaštvo i razmjenu ideja pa će tako audio-vizualni doživljaj obogatiti još i izložba 18 godina scene u flashback corneru (KS posjeduje arhivu fotografija od 1999. do danas); Vida Loca Glitter Explosion; instalacije i grafike raznih umjetnika bilo pri stropu, polu katu, WC-u; svjetlosne instalacije, interaktivni zid…

Ulazak u modularni svijet Eurorack sintisajzera, njihova kontrola preko Ableton DAW softvera i novoizašlog modula CV Tools koji je uključen u Ableton Live Suite našeg partnera Sonarscopea; moći će se kupiti Rockmarkova knjiga „Laurent Garniera – Electrochoc“ po promotivnoj cijeni, pogledati selekciju vinyla i odjeće u PDV Pop-up Storeu (PDV Records).

POSLJEDNJE STANDARD ULAZNICE DO KRAJA LISTOPADA

Do kraja listopada u prodaji su posljednje STANDARD ulaznice na Entrio.hr ili lancu prodajnih mjesta. Početkom studenoga u prodaji će biti nešto skuplje ADVANCE ulaznice.

FB event 18 godina Klubske scene – More Than Clubbing

sibold mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2