Baner

Riječka klupska scena pokazala svoju snagu na otvaranju EPK2020

Nedjelja, 02 Veljača 2020

Velikom svečanom proslavom koja je trajala 24 sata, Rijeka je 1. veljače i službeno preuzela titulu Europske prijestolnice kulture i time započela možda i najvažniju, ali svakako najzanimljiviju kulturnu godinu u svojoj povijesti.


Cijeli grad disao je kao jedno, od ranog jutra. Opera industriale bila je kulminacija večeri u kojoj je Rijeka najavila kojim vrijednostima se predstavlja Europi 2020. i koje vrijednosti suvremenoj Europi donosi.


Foto: Petar Kurschner

No, ništa manje važni nisu bili klupski programi koji su okupili riječku, hrvatsku i svjetsku elektroničku glazbenu i audio-vizualno-plesnu scenu. Donosimo prve fotografije sa partya po klubovima.


Foto: Damir Plavotić

BAKC2LOVE - RIBARNICA
Program Back2love bio je za sve ljubitelje dobre glazbe i plesa potpisuje kreativna direktorica Ivona Brnelić. Radilo se o muzičkom vremeplovu u stilovima jazz, funk, disco, r’n’b i soulful house, uz sjajne plesne performanse. Nastupaju: Danijela Večerinović, DJ Unkle Frank, DJ B Cloud, Jakša Jordes i RiS girls.

Foto: Damir Plavotić









Foto Petar Kurschner

TUNEL ISPOD PRUGE - TUNELI ISPOD GRADA

DISTRIKT STAGE: Marina Karamarko, Ana Antonova, Kasja, Zilla, Boo Dale;
DRAMA STAGE: Filip Motovunski, Mecena, Sven Nalis, Antwone, Raul B;
TUNEL STAGE: Virgin Helena, Amor, Roland, Brx

Prethodno se, poslijepodne u Tunelu ispod pruge održala DJ radionica Filipa Motovunskog i Marine Karamarko, te predstavljanje Thanq Music etikete.

Foto: Aničić










NICKY SIANO U DISCORDIJI
Udruga 4 kroz 4 predstavila je pionira glazbene scene New Yorka ’70ih i jedno od najbitnijih imena u povijesti disco glazbe – DJ-a Nickyja Siana!

Foto: Damir Plavotić








DEEP`N`DELICIOUS U CRKVI
Klub Crkva organizirala je RI2020 Official Tech House Afterhours by D’n’D. Za pultom su bili Bronski i Herya.

Foto: Aničić






OBLIK3 - PRINCIPIJ (ARHEOLOŠKI PARK)
Suton 2 je audiovizualna manifestacija Udruge Kombinat u Arheološkom parku na kojoj nastupa multidisciplinarna umjetnica/bend Stephany Stefan iz Rijeke i bend Freekind iz Hr/Slo, uz video projekcije multimedijskog umjetnika Oblik3 iz Rijeke.

Foto: Damir Plavotić








TIPSY U POTHODNIKU
Bez prenesenog značenja, POTHODNIK je underground party u režiji dva istaknuta riječka kolektiva TIPSY i Innerspace. Specifični lokalitet, afirmirani DJ-i/ce i izoštrena glazbena selekcija čine ovaj party jedinstvenim klupskim događajem u Rijeci. Nastupali su: Carnero , di.merkl , Ivna Ji i Samo Tako (live).

Foto: Petar Kurschner




 

Riječka klupska scena pokazala svoju snagu na otvaranju EPK2020