Skip to main content
  • 31.08.2023.

Snimke nastupa domaćih i regionalnih snaga s 10. Sonus festivala

Prošlog tjedna više tisuća partijanera isplesalo se na plaži Zrće uz atraktivna elektronička imena

Piše: 

Iza nas je jubilarni Sonus na kojem se plesalo pet dana i noći uz 60 atraktivnih internacionalnih imena, kao i nikad snažniji lokalni i regionalni lineup kojeg je činilo gotovo 30 imena.

Neki od njih su već godinama nastupali na Sonusu, a neki su dobili priliku za svoj debi na festivalu. Kako su prošli nastupi lokalnih i regionalnih snaga, donosimo snimke i reakcije DJ-eva koje su objavili na društvenim mrežama donosimo u nastavku.


Ani.

Ani. je već dobro poznato ime po We Love Sound događajima, kao i povratnica na Sonus. Na ovogodišnjem izdanju, otvarala je noćnu smjenu i zagrijavala plesni podij za Miss Monique, Mathame i Maceo Plexa.

https://www.instagram.com/p/CwTTQqps_CW/

Jedan od regionalnih debitanata na ovogodišnjem sonusu je bio Baggi koji je na društvenim mrežama podijelio kako mu je nastup bio ispunjenje snova. “Energija, glazba, vibra. Sve je bilo i više nego odlično. Ne mogu dočekati da ovakve trenutke ponovno proživim.”

https://www.instagram.com/p/CwfyzsItYpk/


Baggi

Još jedan debitant je bio i Brtinzz koji već četiri godine posjećuje festival, ali ovog puta osim na plesnom podiju, našao se i za pultom.

https://www.instagram.com/p/CwcW_T5ojvF/

Dejan Miličević ima dugogodišnje iskustvo sviranja na Sonusu, a ovog puta je imao priliku odraditi 3 seta – boat party, otvaranje večeri u Aquariusu te zatvaranje večeri u Euphoria klubu. “Kakav tjedna. Svirao sam tri puta na ovogodišnjem Sonusu i ne mogu se odlučiti na kojem sam setu više uživao.”

https://www.instagram.com/p/CwYVGUzMFDj/?img_index=1

DJ Jock je odvrtio čak četiri seta na Sonusu. Splitski as prvo je svirao zagrijavao podij u Aquariusu za Roberta Capuana, Indiru Paganotto i Reinera Zonnevelda. Zatim je odradio tri seta u jednom danu – boat party, set u Euphoria klubu prije Juliet Fox, a vlastito veliko finale Sonusa je doživio spontanim B2B setom s Robertom Capuanom posljednjeg dana. “Kao i uvijek Sonus je bio jedan level iznad. Sva četiri showa su bila super. Hvala svima na i oko festivala što ste brinuli za mene. Hvala svima što ste plesali i učinili da se osjećam kao u snovima.” napisao je Jock na Instagramu.

https://www.instagram.com/p/CwfHeytsBD_/?img_index=1

“Više od 30 tisuća koraka po setu” kaže Glia koja je odsvirala u Aquariusu te odradila boat party.

https://www.instagram.com/p/Cwb-glvIoEL/

Insolate se vratila na Sonus kako bi još jednom odradila snažne setove. Imala je priliku za svirati u dva kluba, a za ovogodišnje jubilarno izdanje kaže “Nemam riječi za ono što se dogodilo na Sonusu. Puna kuća u 21h za moje otvaranje Kalypsa. Hvala svima što ste došli. Bilo je odlično.” te dodaje kako joj je bila privilegija zatvoriti Euphoria klub nakon Ellen Allien.

https://www.instagram.com/p/CwVcX2usSDE/?img_index=1

https://www.instagram.com/p/CwiCLB5MlQR/?img_index=1

Debitantica Elena Mikac se kratko na Instagramu obratila “Nemam riječi. Zauvijek ću biti zahvalna za ovu priliku.”

https://www.instagram.com/p/CwP8fxRsGAh/?img_index=1


Elena Mikac

Proslavu dvadeset godina za pultom, zadarski DJ Josip Milković je odradio na Sonusu. “Reflektirajući se na putovanje. Prisjetio sam se magije koju glazba donosi u naše živote. Nije to samo o beatovima, već i o pričama, emocijama i konekcijama povezanima sa svakom trakom. Kada pogledam na svojih 20 godina DJ-inga i 10 godina Sonusa,ispunjen sam i zahvalan sam za trenutke koji su me oblikovali.” zaključuje zadarski DJ.

https://www.instagram.com/p/Cwf7STJoCxb/?img_index=1

Svoj povratak na Sonus doživjela je i Kali koja je istaknula kako joj je to bilo veliko iskustvo i velika podrška za dalje.

https://www.instagram.com/p/CwaIpfdsqqd/?img_index=1

Dobro poznato ime plaže Zrće – Looka je debitirao na Sonusu. Osim svog seta u Sonusu, odsvirao je i na dosta neslužbenih aftera te se zahvalio svima na plesanju. “Hvala Sonusu naispunjenu mojih snova. Vidimo se sljedeće godine.”

https://www.instagram.com/p/CwZpcTbsChM/?img_index=1

Nakon nekoliko godina, Marina Karamarko se vratila za pult na Sonusu i odradila je dva seta. “Wow, Sonus je još jednom oduševio i rastopio mi tijelo, dušu i srce.” te je dodala kako je bilo magično i da je i dalje pod velikim dojmovima festivala.

https://www.instagram.com/p/CwVgYvNMrd9/?img_index=1

https://www.instagram.com/p/CwYNDyAMzdV/?img_index=1

Svoju premijeru na Sonusu je imao i Mene, koji je uz svoj set odardio i spontani B2B sa Silviom Loto te je istaknuo “Sonus je bio nešto totalno drugačije. Bila mi je čast biti dio njega.”

https://www.instagram.com/p/CwUkclnAVu_/?img_index=1


Tom Bug

Na festivalu je debitirao i iskusni Tom Bug koji je zahvalio svima u organizaciji i plesačima te istaknuo “Moj prvi nastup na Sonusu je bio za povijest. Barem moju. Svidjelo mi se svirati u Euphoria klubu. Hvala što ste me primili!”

https://www.instagram.com/p/CwQG7Iustv5/?img_index=2

Sonus debitant je bio i Percassi koji se na društvenim mrežama zahvalio na pozivu te je napisao “Sonus je bio nešto drugačije. Tjedan dana ispunjen dobrom glazbom i ljudima.”

https://www.instagram.com/p/Cwc9_i3txgE/?img_index=6


Svoje najbolje trenutke sa Sonusa na društvenim mrežama je prenio u Werone koji je istaknuo kako mu je bila čast svirati te se zahvalio na pozivu i svima što su mu došli dati podršku.

https://www.instagram.com/p/CwamONetO2i/?img_index=1

Na jubilarnom desetom Sonusu smo razgovarali i s nekolicinom regionalnih DJ-eva. Intervjue s njima ćemo objaviti u danima koje slijede.

Dnevne reportaže sa ovogodišnjeg Sonusa i najbolje trenutke svih večeri možete provjeriti u nastavku.

Spektakl prvog dana velike rođendanske proslave Sonus festivala

Brzi i žestoki na Sonusu: Kas:st, Patrick Mason, I Hate Models, 999999999

From Dusk Till Dawn: Na Sonusu se plesalo uz Capriatia, Dax J, Richie Hawtina, Pan-Pot

Glazbeni put oko svijeta na Sonusu: Roberto Capuano, Mochakk, Mathame, Maceo Plex

Spiritualno iskustvo na posljednjoj večeri Sonusa: Innellea, Adriatique, Sven Vath

 

sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2