Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Baner

Brzi i žestoki na Sonusu: Kas:st, Patrick Mason, I Hate Models, 999999999

Utorak, 22 Kolovoz 2023

Jubilarni Sonus nastavlja oduševljavati tisuće partijanera na paškoj plaži Zrće

Iza posjetitelja Sonusa je još jedna večer za koju bi dobro došla tehnologija kloniranja. Četiri kluba, pregršt atraktivnih imena i različitih elektroničkih pravaca koji se isprepliću tijekom cijele večeri.

Za sami početak večeri, brojni partijaneri su odabrali klub Papaya kao početno odredište i groovy house set Chrisa Stussyja. Nizozemski DJ i producent, osvojio je ranoranioce sa svojim mekšim odabirima koji su poslužili kao vrhunsko zagrijavanje za ono što slijedi u ostatku večeri na četiri plesna podija diljem plaže Zrće. Poseban trenutak za mladog nizozemskog DJ-a je bilo samog zatvarnaje seta, kada je zavrtio jedan svoj ID kojeg publika već neko vrijeme čeka da ugleda svjetlo dana.

Nekoliko desetaka metara dalje od Papaye, u Aquarius klubu kad je otkucala ponoć polovica francuske techno grupe KAS:ST je zauzela DJ pult. Pariški duo poznat je po svojoj inovativnosti te kreativnom pristupu audio-vizualnoj produkciji, što se moglo osjetiti i u samom setu, jer se pripazilo i na vizualni doživljaj u klubu. Dvosatnim putovanje, polovica KAS:ST-a vodila je partijanere Sonusa od laganog melodic housea i techna, preko electronice do sve tvrđeg i trenutno jednog od najpopularnijih podžanrova - hard techna.

Na samom kraju paške plaže Zrće, u isto vrijeme bila je apsolutna pomana. Red za ulazak na plesni podij u klub Kalypso  je bio dugo gotovo stotinu metara, i sve to radi karizmatičnog Patricka Masona. DJ s berlinskom adresom još jednom se pokazao kao pravi showman. Miksanje, plesanje, pjevanje, sve to donosi ekscentrični Patrick Mason. Publika je bila u ekstazi od prvog dropa, a u nekim trenucima se nije znalo jel’ uzdahe publike više mame njegovi plesni pokreti ili glazbeni odabiri. Energičan set donio je žanrovsku fuziju s naglaskom na tvrde ritmove, SoundCloud remixa nije nedostajalo, kao ni vokalnih dionica Patricka Masona.

Tko je došao na Patricka Masona, ostao je i zbog onoga što u nastavku slijedi.I Hate Models, osim što ne voli modele, ne voli ni majice. Uzavrele ljetne temperature na Jadranskoj obali, kao i vrući ritmovi koje je doveo iz Francuske odmah su ga natjerale na trganje majice. Popularni Francuz koji se vješto krije iza maske upakirao jedašak hard trancea, hard techna i industriala u pravu dinamičnu elektroničku feštu. Iako je Patrick Mason bio u prvom planu što se tiče plesnih pokreta, ni I Hate Models se ne srami prepustiti ritmu kojeg svira, a to je publika posebno cijenila.

Spektakularni finiš brze i žestoke druge večeri Sonusa su priuštili 999999999. DJ-evi koji su u Kalypsu vrtili prije Talijana plesni podij su napunili do posljednjeg mjesta, tako da se za set “techno dua iz svemira”, tražilo mjesto više. Dio partijanera je čak odabrao plesati i ispred kluba, samo kako bi uživali u tvrdim poslasticama koje Talijani serviraju. Iako su 999999999 preuzeli pult već u ranim jutarnjim satima, nisu štedjeli prisutne niti malo. Sa svojim avangardnim pristupom hard technu kojeg prezentiraju kroz hibridne i live setove, izvukli su i posljednji atom snage plesača.

Vremena za odmor nema, Sonus je uhvatio maha

Program kreće poslijepodne već od 17 sati, a poseban sunset set će odraditi Joseph Capriati koji je zadužen za današnji after. Večeras nastupaju jošDax J, ANNA,PAN-POT, Adiel, Richie Hawtin

Najbolje trenutke druge večeri, kao i ostalih koje dolaze provjerite na našem Instagram profilu.