Skip to main content
  • 2.09.2023.

Pogledajte kako Burning Man 2023. izgleda iz svemira i ptičje perspektive

Iako je tek za vikend na rasporedu tradicionalno paljenje skulpture Burning Mana i centralnog hrama, u svemiru je vidljiva vatra od drugih skulptura koje su se zapalile u Black Rock Cityju

Piše: 

Burning Mani njegov Black Rock City iz godine u godine plijene pažnju javnosti. Događaj je poprimio toliku važnost u “pop kulturi” da ga se prati i preko satelita. Dva satelita koja su se pronašla u orbiti iznad američke Nevade, fotografirali su Black Rock City u dnevnom i noćnom izdanju.

Noćnu fotografiju je izradio europski satelit koji promatranje Zemlje, Sentinel-2. Satelit je uhvatio pustinjski grad dok spava, a iz svemira se vidjela vatra nedaleko od skulpture Burning Mana, pretpostavlja se da je zapaljena neka skulptura koju su posjetitelji izradili.

Dnevne fotografija je uhvatio američki satelit za promatranje Zemlje u vlasništvu Maxar Technologiesa. Satelit je uhvatio Black Rock City u krupnom planu te je istaknuo njegov dizajn koji izgleda kao amfiteatar iz antičke Grčke. Druga fotografija je bila fokusirana na hram iz ptičje perspektive, dok je posljednja bila fokusirana na nekoliko kampova koji su se podigli u Black Rock Cityju.

Još atraktivnih fotografija Black Rock Citya iz zraka, kao iz svemira možemo očekivati za vikend kada je na rasporedu paljenje skulpture Burning Mana i hrama.

sea star desk
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2