Skip to main content
  • 1.11.2020.

Techno i house večeri njemački visoki sud kvalificirao kao koncerte

Klubovi sada moraju platiti samo 7% poreza na prodaju ulaznica, dok su prije trebali platiti više od 19%.

Piše: 


Techno i house događaji sada se kvalificiraju kao koncerti nakon presude njemačkog visokog suda za financije.

Sve dok je prosječni posjetitelj kluba u njega došao zbog glazbe, rekao je sud, njegovi vlasnici ispunjavaju uvjete za smanjenje poreza. U skladu s tim, zakon sada DJ-e formalno prepoznaje kao glazbenike, a techno kao glazbu. CDJ playeri, gramofoni i mikseri također su sada definirani kao instrumenti. Prodaja alkohola nema utjecaja na prihvatljivost kluba.

Prema Haertingu, presuda je donesena 23. srpnja, ali objavljena tek 29. listopada. Zakon govori njemačkim zakonodavcima da i dalje priznaju kulturnu vrijednost elektroničke glazbe; 2016. godine Berghain je dobio sličnu poreznu olakšicu nakon što ga je sud ocijenio "visokom umjetnošću".

U međuvremenu, barovi, klubovi i koncertni prostori u Njemačkoj bit će prisiljeni zatvoriti se od 2. do 30. studenog zbog  COVID-19 rasta novozaraženih u većem dijelu Europe

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop