Skip to main content
  • 25.04.2024.

Techno titani Pan-Pot su predstavili svoj novi stil i zvuk

Dugogodišnji njemački duo prošle godine je proslavio dva desetljeća zajedno za pultom.

Piše: 

Još za vrijeme studentski dana, dok su pohađali renomirani berlinski SAE Institut, Tassilo i Thomas su se upoznali, sprijateljili i pokrenuli zajednički projekt Pan-Pot. Dok brojne ljude sličnosti spajaju, u njihovom slučaju su ih povezale različitosti što stvara nešto posebno. Tako su početkom 2000-ih zajedno su krenuli u istraživanje techno zvuka, s ciljem integriranja elektroničkih eksperimenata s minimalnim stilom istovremeno stvarajući zlokobne, mutne zvukove koji su od tada postali sinonim za njihovo ime.

Tijekom svoja dva desetljeća na sceni, Pan-Pot se razvijao, evoluirao i iz dana u dan inovirao svoj zvuk s kojim su zavrijedili etablirano mjesto na samom vrhu scene. Nedavno, u jednom nedavnom intervjuu su se dotakli pitanja trendova i razvoja zvuka gdje su otkrili što od njih možemo u doglednoj budućnosti.

Mi ne mrzimo trendove. Sviđa nam se raznolikost koju elektronička glazba pruža, i koju je uvijek pružala. Ne mrzimo ništa. To je jedna teška riječ, koju izbjegavamo” poručili su Thomas i Tassilo koji su istaknuli kako su i oni sami stvorili neke trendove i izmislili glazbene pravce.

Upravo imajući to na umu, njemački elektronički duo je ušao u 2024. s ciljem stvaranja novog stila. Nakon što su prošle godine objavili novi album, dobar dio početka nove godine su proveli u studiju producirajući i stvarajući nešto što će sadržavati elemente dobro poznatog zvuka Pan-Pota, ali istovremeno i evoluirajući u nešto novo.

U svojim posljednjim nastupima techno titani su krenuli testirati trake u novom stilu i zvuku, a sudeći prema reakcijama prisutnih na Time Warpu s nestrpljenjem možemo iščekivati službena izdanja i nadolazeće setove.

Prilika za slušanje novog stila Pan-Pota će biti na ovogodišnjem 11. izdanju Sonusa koji će se održati na paškoj plaži Zrće od 18. do 22. kolovoza. Regionalne ulaznice su dostupne na web stranicama organizatora.

sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2