Skip to main content
  • 12.09.2018.

Treća dodjela nagrada Ambasador 2018. uz veći odaziv struke i brojne promjene

Nagrada Ambasador 2018. u trećem izdanju dolazi kao presjek najboljih projekata koji su obilježili proteklih godinu dana na hrvatskoj elektroničkoj sceni.

Piše: 

U obzir će se uzimati projekti nastali u razdoblju od 1. listopada 2017. do 30. rujna 2018.

Nagrada Ambasador 2018. sklapa sporazum o suradnji sa HGU DJ sekcijom s ciljem aktivnijeg uključivanja struke u sam proces izrada kategorija, pravilnika, kriterija pri nominiranju i formiranju stručne radne skupine od oko 50 profesionalaca sa elektroničke scene koji će sudjelovati u prvoj fazi izbora – prednominacijama te potom i glasovati u kategorijama nagrada struke. HGU DJ sekcija sudjeluje u nadzoru svih faza procesa, od formiranja stručne radne skupine, do sastavljanja nominacija, pregleda glasovanja, te proglašenja pobjednika.

Mijenja se i sustav sastavljanja prednominacija i nominacija, broj kategorija, utvrđena su nova pravila i kriteriji prema kojima će stručna radna skupina popunjavati predonimacijske liste. U samoj obradi podataka, pregledavanju i brojanju glasova sudjelovat će peteročlani Nadzorni odbor.

PRIJAVE PROJEKATA
Prijave projekata za prednominacijski ciklus započinju 17. rujna i traju do 30. rujna u 23.59h. Svi akteri scene i fanovi mogu prijaviti svoje projekte/favorite prema unaprijed definiranim kategorijama i kriterijima koje će se objaviti sa danom početka javnih prijava na www.ambasador.hr

Novost je uvođenje "Nagrade udruzi za razvoj i promicanje scene" i za tu kategoriju nominacije će se raditi isključivo preko javnih online prijava i predanih elaborata voditelja Udruga prema zadanim kriterijima. Nakon što pristignu sve prijave Nadzorni odbor nagrade će prema kriterijima objaviti nominacije u ovoj kategoriji, a publika svojim glasom birati najbolje.

KATEGORIJE
Ove godine planirano je ukupno 25 kategorija i to 17 nagrada publike i 8 nagrada struke. Iznimka je jedna kategorija u kojoj će nagradu dodjeljivati i publika i struka. Postoji mogućnost da se neke kategorije spoje ili ukinu nakon prednominacija, odnosno u slučaju malog broja kandidata.

STRUČNA RADNA SKUPINA
Stručnu radnu skupinu tvori oko 50 profesionalaca iz elektroničke glazbene industrije sa višegodišnjim iskustvom i zapaženim rezultatima na sceni koje predlaže organizator nagrade Ambasador i HGU DJ sekcija, a uključeni su DJ-i, producenti, promotori, organizatori festivala, vlasnici izdavačkih kuća, klubova, radijski voditelji, PR-ovi, novinari, itd. Stručna radna skupina sudjeluje u popunjavanju prednominacijskih lista, a zatim i u procesu glasovanja u kategorijama nagrade struke.

Popis osoba koji su ove godine bili uključeni u stručnu radnu skupinu ostaje tajan sve do same dodjele nagrada, nakon čega će biti objavljen na stranicama www.ambasador.hr .
{youtube}zl_ztjcutTY{/youtube}

NADZORNI ODBOR
Poseban nadzorni odbor sudjelovat će u formiranju nominacija na temelju prednominacija, nadgledati i zbrajati glasove struke i publike. Odbor čine 2 člana HGU DJ sekcije, 2 člana iz organizacije nagrade Ambasador i jedan nezavisni član.

OBJAVA NOMINACIJA I GLASOVANJE
Objava nominacija i javno glasovanje publike počinje 16. listopada, a završava 6. studenoga. Glasovanje struke je tajno. Treće izdanje odnosno javna objava pobjednika i uručenje nagrada Ambasador uz svečanu dodjelu održat će se na službenoj manifestaciji u drugoj polovici studenoga u Zagrebu.

TIMELINE
17.09. Prijave projekata putem online obrasca na www.ambasador.hr
30.09. Završetak javnih prijava projekata
01.10. Slanje praznih prednominacijskih lista stručnoj radnoj skupini
10.10. Završni rok za predaju prednominacijskih lista
11.10. Popunjavanje kategorija – nominiranje
16.10. Objava nominacija – početak glasovanja (nagrade struke i publike)
06.11. Završetak online glasovanja
07.11. Početak prebrojavanja glasova
20.11. Svečana manifestacija i uručenje nagrada
{youtube}tEb1CHLil8w{/youtube}

Službena web stranica sa svim informacijama o projektu, programu, pravilima bit će dostupna od 17. rujna 2018. na adresi www.ambasador.hr . Na toj adresi odvijat će se i prijave, te online glasovanje. Službeni hashtagovi na društvenim mrežama su #Ambasador2018 #HRAM18.

Projekt su podržali: BURN, Pioneer, Ured Predsjednice RH, Ministarstvo kulture RH, HDS-ZAMP, HGU.

Facebook | Instagram

Prošlogodišnji dobitnici nagrada

Fotogalerija Ambasador 2017.

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk