Skip to main content
  • alt

Uvedene rekordne globe za strane turiste na Hvaru

Kako je i najavio novi hvarski gradonačelnik Riki Novak uvedene su nove kazne za neprimjereno ponašanje turista. Gradom su osvanule table s upozorenjima "Save Your Money and enjoy Hvar".

Piše: 


Ove rigorozne mjere namijenjene su uvođenju reda na gradske ulice pošto poveći broj turista koji se dođe zabavljati nema granica. Nastala je podijeljenost u redovima građana prenosi Index.hr. Tko šeta bez majice platit će i do 500 eura, one u kupaćima globit će do 600 eura, a za jelo i piće na javnoj površini kazna može biti i do 700 eura. Uštedite vaš novac i uživajte u Hvaru, poruka je gradonačelnika Rikarda Novaka, koji smatra da je bio krajnji potez za uvođenje ovako drastičnih mjera.

"Sada turisti imaju obavijesti, sada znaju kakvo se ponašanje od njih očekuje. Gradsko vijeće Hvara donijelo je odluku o komunalnom redu s propisanim kaznama. Skupo kažete? Pa i meni je skupo živjeti u Hvaru. Kazna za neprimjereno ponašanje u Barceloni je 1.500 eura. Skupo možda jest, ali ima efekta. Turisti se kod nas šetaju goli, a mislite li da to rade u Veroni ili Firenci? Morali smo poduzeti nekakve mjere, komunalni redari imaju ovlasti naplaćivati kazne i regulirati situaciju. Meni nije normalno da se u kupaćim gaćicama ulazi u samoposlugu", kaže gradonačelnik Novak.
 

Gradonačelnik Novalje najavljuje obračun s party turistima

"Hvar ima tradiciju turizma od 150 godina"
Ne strahuje da će visoke kazne polučiti kontraefekt.

"Mi smo grad sa tradicijom turizma od 150 godina, imamo najstarije kazalište. Neka pravila moraju postojati. Nije to samo problem Hvara, već i drugih mjesta, poput Novalje. Mi lokalne zajednice moramo početi rješavati taj problem. Radimo samo ono što nam zakon omogućava", kazao je Novak za Index.hr

sonus 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats web