Skip to main content
  • 30.04.2024.

Zadar otvara sezonu open-air partyja uz Armanda, predstavnika cijenjene Desolat etikete

Project A3:UM u subotu otvara sezonu plesa na otvorenom u Zadru s gostovanjem portugalskog DJ-a i producenta Armanda ispred novog centra za mlade.

Piše: 

Iz dalekog Portugala u Zadar stiže Armando, cijenjeni DJ i producent s iberijskog poluotoka koji se za pultom nalazi više od dva desetljeća. Njegovi setovi su eklektični, a u sklopu njih mogu se čuti house klasici, disco obrade pa sve do prodornih tech-house melodija i tvrdih techno bas linija.

Armandu nije trebalo dugo da postigne zvjezdani status u rodnom Portugalu, a u osvajanje plesnih podija na ostatku kontinenta su mu pomogle njegove produkcije. Njegovo produkcijsko umijeće je prepoznao Loco Dice koji je započetak njegove trake vrtio u svojim setovima, da bi ga naposljetku i potpisao za vlastitu, iznimno cijenjenu Desolat etiketu.

Njemački DJ i producent Loco Dice, zajedno s Martinom Buttrichom je 2007. pokrenuo nezavisnu etiketu – Desolat koja se isprofilirala u tech-house zvuku te pozicionirala visoko u underground krugovima. Loco Dice je u više intervjua istaknuo kako Desolat “nije još jedna etiketa u nizu”, već platforma za glazbu i glazbenike čije trake u svojim setovima vrti i s kojima dijeli pult.

Jedan od njih je upravo Armando, koji je 2019. dobio veliki “poguranac” od Loco Dicea nakon što je na Desolatu izdao EP Sweet Cherry Inside“. Nakon što je izdao trake kod Loco Dicea, Armandu su se otvorila vrata i kod drugih etiketa, tako se njegova glazba u proteklim godinama mogla čuti i na Cuffu, Cr2 Recordsu, CLU Recordsu, Materialu i drugima…

Potaknut uspješnjim suradnjama s Loco Diceom, Armando prošle godine okreće novu stranicu u karijeri te pokreće vlastiti brend Sabotage pod kojim stvara partyje diljem Europe u sunset terminu na zanimljivim lokacijama. S partyjima je krenuo prošlog proljeća u Njemačkoj, a zatim se nastavili i u Portugalu.

Na jednom od prvih partyja su svirale i Hrvatske te regionalne snage, tako su se uz Armanda za pultom našli Yakka i Dimitri J, a nedugo nakon toga portugalski as je imao prilike i debitirati u Hrvatskoj na Zadar Sunset Festivalu gdje je zagrijavao teren za Staceyja Pullena i Paca Osunu.

Svoj novi povratak u Zadar, Armando ima već ove subote, kada uz ekipu Selected Croatia i njihovog serijala Project A3:UM otvara sezonu open-air partyja u Donatovom gradu s plesnjakom na prostoru ispred novog Centra za mlade zajedno s Alvizom, Lumixom, Matom Kokićem, Monyjem i Puff Puff-eom. Ulaznice možete osigurati na službenim stranicama organizatora.

dobar house desktiop
dobar house mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
sonus 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju