Skip to main content
  • ekstrakt
  • 28.04.2011.

Voliš Ekstrakt – želiš ulaznicu?

29. travnja u Sirupu, Ekstrakt će ponovno ugostiti Luke Hessa i Marka Furstenberga što smo nestrpljivo čekali nakon njihovog zadnjeg nastupa u Zagrebu kada je Luke prezentirao svoj prvi studijski album 'Light in the Dark'.

Piše: 

Naslovna foto

Ekstrakt

U međuvremenu je otvorio vlastiti label 'Deeplabs' preko kojeg komunicira svoju viziju deep techna iz Detroita. Od ostalih novijih izdanja posebno bi izdvojili ono na Planet E diskografskoj kući, kao i nastavak svoje suradnje s underground ikonom Omar S-om. Sve što je radio u protekle dvije godine moći ćete čuti isključivo na Ekstraktu jer Luke samo za ovaj nastup priprema vrlo poseban live PA act.

Marko Furstenberg rođen je u prosincu 1976. godine i odrastao u srcu Njemačke. Sredinom osamdesetih pokazuje interes za elektronsku glazbu, pogotovo za EBM i acid, dok se početkom devedesetih počeo ozbiljnije baviti tom glazbom snimajući svoje prve mikseve. Devedesetih otkriva Basic Channel i Chain Reaction, pionire dub electronice, pod čijim utjecajem otvara svoj vlastiti studio i potpuno se posvećuje producentskom radu i eksperimentiranju s glazbom i zvukom. U jesen 2001. osmislio je ideju za svoj vlastiti projekt vertikal23, koji je zamislio kao poligon za suradnju s drugim glazbenicima. Početkom 2002. otkrio je netlabel Thinner, gdje je i izdao svoj prvi EP Dub Expo pod umjetnickim imenom Dolby, koje je ubrzo promijenio u Surphase. Do danas ima dvadesetak izdanja, a ploča koju je 2008. snimio za Echochord osigurala mu je mjesto u samom vrhu europske dub techno scene. Live actom koji ćemo slušati na ovom Ekstraktu prezentirat će svoje novije radove, koji su plesnijeg i dinamičnijeg karaktera, ali i dalje sadrže deep techno drive po kojem je Marko poznat.

Marko Furstenberg Mix

Uz njih nastupaju Ekstrakt residenti Ganik i Mimi, a cijena ulaznice je 40kn do ponoći, 60kn nakon. Dijelimo 4 x 1 ulaznicu sve što trebate je javiti se na nagradna-igra@klubskascena.hr s podacima, a u odgovor stavite "volim ekstrakt".

Dobitnici: Sonja Babler, Željka Bratković, Dražen Šolić, Rade Pavković

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk