Skip to main content
  • 21.03.2024.

Klupska večer Atlantida obilježila svojih pola godine s Machadom i osebujnim After partyjem

Zarazna house glazba, zahvalna publika, prvo gostovanje, after party, gost iznenađenja… O Atlantidi se priča, a evo i zašto.

Piše: 

SSI Katran vratio se na mapu zagrebačke underground elektronske scene kroz klupske večeri koje se sve češće održavaju u prostoru kluba. Jedna od njih je i Atlantida koja je pomogla u tom povratku. O Atlantidi smo pisali u njezinoj početnoj fazi, a sada je iza nje šest odrađenih događaja. Svih šest partyja dobili su odličan feedback što se može prepoznati po publici koja se vraća na svako novo izdanje ovog programa u Katranovoj Podmornici. U suštini, Atlantida je u pola godine okupila ljubitelje kvalitetne klupske glazbe svih naraštaja te tako oformila vojsku Atlantiđana.

U subotu 16. ožujka proslavilo se šesto izdanje Atlantide što je istovremeno obilježilo pola godine ove klupske večeri o kojoj se nerijetko priča. Za ovu prigodu organizatori su odlučili unijeti svježinu u svoju standardnu rezidentsku DJ postavu tako što su na linep uvrstili još jednog izvođača. Bio je to Machado, banjalučki DJ i producent koji se do sada predstavljao na nekim od najboljih regionalnih festivala kao što su EXIT, Fresh Wave, Garden of Dreams, Art of Emotions, Desant Festival i drugi. Već je dijelio pult s imenima kao što su Coeus, Ivory, David Morales, Sandrino, Joone i mnogim drugima. Ovaj nastup mu je ujedno bio i debi u Zagrebu koji je prema riječima organizatora prošao puno bolje nego što se očekivalo.

U Podmornici se moglo primijetiti da se mislilo na detalje uz glazbeno pokriće. U klubu je bila postavljena rasvjeta koja je naizmjence s diskrecijom bacala crveni i plavi odsjaj na publiku. Oko komandne ploče (čitaj: DJ pulta) bilo je obješeno 10-ak disko kugli u nekoliko veličina i boja što je s plesnog podija izgledalo vrlo efektno. Ekipa iz Atlantide dodatno se pobrinula da personaliziraju prostor prema svojim potrebama s vazama cvijeća na pultu, granama bršljana koje su obrubljivale strop, svijećama i nekoliko upečatljivih logotipa Atlantide da nas podsjete na prigodu zbog koje smo se okupili. Turk je glazbeno okarakterizirao warmup uz Organic i Ethno house čime je postavio temelje za daljnji razvoj glazbenog programa. Nakon toga mu se u back2back pridružio Viktor te se zajedno kreću u novom pravcu kroz afričke bubnjeve i hipnotične melodije.

Kako bi najavili headlinera večeri, ekipa iz Atlantide je održala kratak showcase pri kojem su puštali u svom b2b2b formatu. Nakon toga je nastupio Machado za kojeg su Turk, Viktor i Einfakinn odlično pripremili publiku. Od samog početka seta Machado je imao njihovu punu pozornost i održao zaigranu atmosferu u klubu koji je bio kompletno pun: šank, plesni podij, ulaz, iza pozornice – gdje god bi se okrenuo, ljudi su se odlično zabavljali. Machado nas je evidentno osvojio svojom izvrsnom selekcijom glazbe i pokazao da se odlično pripremio za svoj prvi nastup u Zagrebu. Nakon njegovog seta Viktor i Einfakinn su zaokružili cijeli dojam večeri te držali pun klub do 6 sati. Energija je bila na visokoj razini do samog kraja zahvaljujući pomno isplaniranom lineupu i postepenom razvoju glazbe jer smo znali što u 6 ujutro slijedi…

After je dva kata iznad” bio je natpis koji je svatko mogao uočiti tokom večeri kada se čekao red na šanku. Jednostavan a učinkovit način da zaintrigira svakog gosta da se u 6 ujutro stepenicama popne na 3. kat Katrana i sazna o čemu se radi. Pred Lovačkom sobom u kojoj su Machado i Einfakinn već započeli puštati glazbu je bio krkljanac jer se svatko trudio što prije platiti ulaz kako ne bi izvisio. AFTR ATLTD najavljivao se kao limitirani događaj malog kapaciteta i potpuno drugačijeg senzibiliteta. Ulaskom u prostoriju našli smo se u ambijentu u koji je započelo ulaziti sunce koje je obasjalo svako nasmiješeno lice. To je bio jedan od onih after partyja na kojem prevladavaju pozitiva i veselje. Atlantida je počastila plesače s tornjem Somersbyja da se osvježe za nadolazeću zabavu. Machado i Einfakinn bili su usklađeni, rasplesani i zabavni sa svojim back2back setom što se vidjelo kroz njihovu komunikaciju s publikom. Kada bi se učinilo da energija počinje padati, dogodio bi se neki novi moment koji bi to spriječio kao npr. ispucavanje konfeta i gost iznenađenja, Flaneur, koji je s poštovanjem puštao drugi dio aftera uz Machada.

Atlantida je odradila događaj za pamćenje i opravdala zašto ju posjećuju partijaneri željni dobre zabave. Održan je događaj od 11+ sati na kojem energija niti u jednom trenutku nije padala, a svemu tome zaslužno je pomno planiranje i oko za detalje koje organizatori pažljivo koriste. Svakako se nadamo daljnjem uspjehu njihovih partyja i jedva čekamo saznati što nam još spremaju. Ako vas zanima što je sljedeće na Atlantidinom repertoaru, zapratite njihovu Instagram stranicu ovdje.

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2