Skip to main content
  • 21.03.2024.

Klupska večer Atlantida obilježila svojih pola godine s Machadom i osebujnim After partyjem

Zarazna house glazba, zahvalna publika, prvo gostovanje, after party, gost iznenađenja… O Atlantidi se priča, a evo i zašto.

Piše: 

SSI Katran vratio se na mapu zagrebačke underground elektronske scene kroz klupske večeri koje se sve češće održavaju u prostoru kluba. Jedna od njih je i Atlantida koja je pomogla u tom povratku. O Atlantidi smo pisali u njezinoj početnoj fazi, a sada je iza nje šest odrađenih događaja. Svih šest partyja dobili su odličan feedback što se može prepoznati po publici koja se vraća na svako novo izdanje ovog programa u Katranovoj Podmornici. U suštini, Atlantida je u pola godine okupila ljubitelje kvalitetne klupske glazbe svih naraštaja te tako oformila vojsku Atlantiđana.

U subotu 16. ožujka proslavilo se šesto izdanje Atlantide što je istovremeno obilježilo pola godine ove klupske večeri o kojoj se nerijetko priča. Za ovu prigodu organizatori su odlučili unijeti svježinu u svoju standardnu rezidentsku DJ postavu tako što su na linep uvrstili još jednog izvođača. Bio je to Machado, banjalučki DJ i producent koji se do sada predstavljao na nekim od najboljih regionalnih festivala kao što su EXIT, Fresh Wave, Garden of Dreams, Art of Emotions, Desant Festival i drugi. Već je dijelio pult s imenima kao što su Coeus, Ivory, David Morales, Sandrino, Joone i mnogim drugima. Ovaj nastup mu je ujedno bio i debi u Zagrebu koji je prema riječima organizatora prošao puno bolje nego što se očekivalo.

U Podmornici se moglo primijetiti da se mislilo na detalje uz glazbeno pokriće. U klubu je bila postavljena rasvjeta koja je naizmjence s diskrecijom bacala crveni i plavi odsjaj na publiku. Oko komandne ploče (čitaj: DJ pulta) bilo je obješeno 10-ak disko kugli u nekoliko veličina i boja što je s plesnog podija izgledalo vrlo efektno. Ekipa iz Atlantide dodatno se pobrinula da personaliziraju prostor prema svojim potrebama s vazama cvijeća na pultu, granama bršljana koje su obrubljivale strop, svijećama i nekoliko upečatljivih logotipa Atlantide da nas podsjete na prigodu zbog koje smo se okupili. Turk je glazbeno okarakterizirao warmup uz Organic i Ethno house čime je postavio temelje za daljnji razvoj glazbenog programa. Nakon toga mu se u back2back pridružio Viktor te se zajedno kreću u novom pravcu kroz afričke bubnjeve i hipnotične melodije.

Kako bi najavili headlinera večeri, ekipa iz Atlantide je održala kratak showcase pri kojem su puštali u svom b2b2b formatu. Nakon toga je nastupio Machado za kojeg su Turk, Viktor i Einfakinn odlično pripremili publiku. Od samog početka seta Machado je imao njihovu punu pozornost i održao zaigranu atmosferu u klubu koji je bio kompletno pun: šank, plesni podij, ulaz, iza pozornice – gdje god bi se okrenuo, ljudi su se odlično zabavljali. Machado nas je evidentno osvojio svojom izvrsnom selekcijom glazbe i pokazao da se odlično pripremio za svoj prvi nastup u Zagrebu. Nakon njegovog seta Viktor i Einfakinn su zaokružili cijeli dojam večeri te držali pun klub do 6 sati. Energija je bila na visokoj razini do samog kraja zahvaljujući pomno isplaniranom lineupu i postepenom razvoju glazbe jer smo znali što u 6 ujutro slijedi…

After je dva kata iznad” bio je natpis koji je svatko mogao uočiti tokom večeri kada se čekao red na šanku. Jednostavan a učinkovit način da zaintrigira svakog gosta da se u 6 ujutro stepenicama popne na 3. kat Katrana i sazna o čemu se radi. Pred Lovačkom sobom u kojoj su Machado i Einfakinn već započeli puštati glazbu je bio krkljanac jer se svatko trudio što prije platiti ulaz kako ne bi izvisio. AFTR ATLTD najavljivao se kao limitirani događaj malog kapaciteta i potpuno drugačijeg senzibiliteta. Ulaskom u prostoriju našli smo se u ambijentu u koji je započelo ulaziti sunce koje je obasjalo svako nasmiješeno lice. To je bio jedan od onih after partyja na kojem prevladavaju pozitiva i veselje. Atlantida je počastila plesače s tornjem Somersbyja da se osvježe za nadolazeću zabavu. Machado i Einfakinn bili su usklađeni, rasplesani i zabavni sa svojim back2back setom što se vidjelo kroz njihovu komunikaciju s publikom. Kada bi se učinilo da energija počinje padati, dogodio bi se neki novi moment koji bi to spriječio kao npr. ispucavanje konfeta i gost iznenađenja, Flaneur, koji je s poštovanjem puštao drugi dio aftera uz Machada.

Atlantida je odradila događaj za pamćenje i opravdala zašto ju posjećuju partijaneri željni dobre zabave. Održan je događaj od 11+ sati na kojem energija niti u jednom trenutku nije padala, a svemu tome zaslužno je pomno planiranje i oko za detalje koje organizatori pažljivo koriste. Svakako se nadamo daljnjem uspjehu njihovih partyja i jedva čekamo saznati što nam još spremaju. Ako vas zanima što je sljedeće na Atlantidinom repertoaru, zapratite njihovu Instagram stranicu ovdje.

sonic desktop
sonic mobile
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
promo clubs
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.