Skip to main content
  • 22.03.2024.

Involucija s novim LP-om pomiče žanrovske granice i predstavlja stil zvan “Balkan Body Music”

Involucija je stalna eksperimentalna suradnja umjetnika iz zemalja bivše Jugoslavije. Naziv projekta proizlazi iz metafore za neprestano zapetljanu dubinu naše situacije – svijet se raspada, a zatim se ponovno organizira pomoću neočekivanih i ponekad uznemirujućih veza.

Piše: 

Naslovna foto

KEYI Studio

Nakon izdanja “Crna Formula” na kultnoj berlinskoj izdavačkoj kući Aufnahme+Wiedergabe, eksperimentalni projekt Involucija iza kojeg stoje Michael Morin i Lucija Invo zajedno s brojnim umjetnicima sa prostora bivše države, predstavljaju dupli LP pod nazivom “Tiha povest involucije“.

Riječ je o LP-u na kojem dolazi do prijelaza između EBM-a i industrijskog techna s elementima stilova karakterističnih za Balkan. Fuziju stilova nazivaju “Balkan Body Music“. Involucija novi LP predstavlja kroz tri već objavljene trake “Gogosteron i Turbina“, “šestarenje” i “deprogramiranje 1“, a kompletni dupli LP će biti objavljen 5. travnja na Bandcampu.

Tvorci eksperimentalnog projekta otkrivaju, kako ove godine izlaze i izdanja u kojima Involucija surađuje s Le Chocolat Noirom, Zarkoffom i Lidijom Andonov (Sixth June). Iz Involucije dodaju i malu zanimljivost, a to je da sve pjesme koje budu sadržavale tekst, on će biti isključivo na jednom od jezika s naših prostora.

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2