Skip to main content
  • 24.11.2017.

Surka Beatbox, Beat Busters i Nipplepeople oduševili na nagradi Ambasador

Preko 250 aktera scene prisustvovalo je drugoj dodjeli nagrada Ambasador koja se održala u utorak u KUC Travno, a odlično je popraćena i u nacionalnim medijima diljem zemlje što je bitan faktor u prepoznavanju elektroničke glazbe kao dijela kulture.

Piše: 


HRT (Dobar dan Hrvatska, Vijesti iz kulture, Zagrebačka panorama), Nacional i Jutarnji List (tiskana izdanja), Mixmag Adria, Tulumarka, Antena Zadar, HR2, Radio 101, Yammat FM, Story.hr, Sibenik.in, Osijek031 samo su neki od medija koji su prenijeli vijesti o nagradi Ambasador.

Program je u utorak predvečer počeo oko 18.40h u predvorju KUC Travno gdje je prošlogodišnji dobitnik nagrade za pionira e-scene Toxic vrtio na vinylima, dok su za pultom pokraj njega Pioneer DJ Hrvatska prezentirali novu opremu.

U predvorju se održala i mini izložba nominiranih fotografa; predstavljanje glazbenih udruga HDS-ZAMP, EMI učilište, plesača Education TV, dok je Ambasador predstavio ideju "Burza znanja" gdje dionicima scene pokušava otvoriti vrata prema klubovima i promotorima, a u ugodnom ambijentu i dobrom razglasu kojeg je osigurao Pioneer DJ Hrvatska, svi su na poklon dobili konceptualne Ambasador EKO čaše, partnera CupUp.eu.

Svečana manifestacija je počela oko 19.45 i trajala puna 2 sata. Kroz 38 kategorija program je vodio E-Base na pozornici i iz publike, a Anita (Siri) iz režije. Program je definitivno bio obogaćen zanimljivim audio sample-ovima svakog pobjedničkog projekta, a najveće iznenađenje je dodjela nagrada u 3. čina. Osim toga kroz program je prodefiliralo oko 30-tak prezentera/najavljivača.

Na uvodu se u video teaseru moglo vidjeti kako je sve krenulo s Ambasadorom prošle godine, da bi program nastavili plesači Education TVa. U svakoj pauzi publiku su iznenadili nastupi Surke Beatboxa, dok su nakon drugog čina  impresionirali Beat Bustersi u nesvakidašnjoj audio-vizualnoj kombinaciji.

Kad su svi već mislili da je gotovo na pozornici su se pojavili Nipplepeople s čija 3 glazbena broja je završena dodjela nagrada Ambasador. Ove godine u produkciji je sudjelovalo 45 entuzijasta i volontera, što je dvostruko više nego prošle godine.

Program je završen u predvorju nastupom Silvia Hrabra iz Family Groovesa, a after se nastavio u Pločniku gdje su nastupali Fabian Mateša i Lawrence Klein.

Druga dodjela nagrada službeno završava nakon Winners Partya 25.11. u klubu Boogaloo. Program su podržali Ministarstvo kulture RH, Grad Zagreb, a financirali HDS BURN Hrvatska, HDS ZAMP, Jamnica Sensation, Pioneer DJ Hrvatska, CupUp.eu, Studio 89.

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk