Skip to main content
  • 24.11.2017.

Filip Motovunski – Ambasador nas stavlja pod isti nazivnik i time ublažuje osjećaj usamljenosti

Drugo izdanje Ambasadora podijelilo je 38 nagrada akterima elektroničke scene, a titulu za "Najbolji Bass DJ" osvojio je Filip Motovunski, kojega slušamo u subotu na Ambasador Winners Partyu.

Piše: 

Drum 'n' bass scena u Hrvatskoj u jednu ruku je isplivala na površinu upravo zahvaljujući Filipu Motovunskom. Uspješan DJ sa preko 500 gigova iza sebe, te također uspješan i producent. Evo tek nedavo izdao je prvo jače izdanje za Bad Taste Rec u okviru Check Out The Vibe EP-a, koje je brzo zapelo za uho mnogim ljubiteljima dnb zvuka pa se čak našao i u studiju BBC Radio 1, gdje je zasvirala jedna od četiri trake sa EP-a, Totem Hunt.  I eto, baš ovog utorka 21. studenog, stigao je šlag na tortu kada ga je publika izglasala da je on "Najbolji Bass DJ". Koliko su masni i glasni ti njegovi bassevi saznat ćemo u subotu kada će svirati za pultom Boogaloo kluba na Ambasador Winners Partyu, a prije subote pročitajmo kakve su mu reakcije nakon dobivene nagrade:

1. Nagrada je u rukama, kako bi nam opisao svoj osjećaj kao dobitnika kojega je publika odabrala u toj kategoriji?

Evo, stvarno lijep i ugodan osjećaj u kombinaciji sa malo čudnim jer se ipak radi o priznanju i pohvali za nešto vrlo intimno ustvari. Bez obzira što prvenstveno stvaraš da nahraniš samog sebe jako je lijepo imati i još nekog na večeri. Ispalo je da je dosta velika večera i zato hvala svima što ste došli i pohvalili moj steak.

2. U čemu vidiš snagu Ambasadora, koji je to ključni faktor po čemu raspoznaješ da doprinosi razvoju scene?

Osim naravno prezentiranja publici, najboljeg od, sada već sve više, materijala na sceni, Ambasador nas je vrlo brzo upoznao međusobno. Prve godine sam se stvarno začudio koliko ima festivala, DJ-a, organizatora, radijskih emisija, producenata itd. Iskreno, nisam znao bar 70% od svega toga. Već ove druge godine su mi svi bili poznati. Istaknuo bih to kao najbitnije jer postoji puno dobrih razloga da smo svi svjesni jedni drugih unatoč žanrovskim frakcijama itd. Ambasador nas stavlja pod neki isti nazivnik i time ublažuje osjećaj usamljenosti u našim malim kutcima podžanrovlja. Dobro, to se više odnosi na nas manje kao što je bass ili soundsystem kultura. Ovako iz svog interesa mi je drago da pomalo postajemo “konvencionalni” i tu kod nas napokon. Ugodno sam iznenađen i dozom bass muzike i polomljenog ritma između nominacija na samom eventu.

3. Bliži nam se Winners party, pa daj nam reci, što očekuješ od te večeri?

Pa evo, ovdje se mogu nadovezati na drugo pitanje baš zato što ću imati priliku predstaviti drum and bass možda i nekoj publici koja nije imala prilike do sada čuti ili je čula na radiju, ali nije još na partiju pala u trans takvog groove-a. Naravno, očekujem odlično druženje i nastavak upoznavanja sa svima!

Subota 25. studenog tako je rezervirana za Ambasador Winners party, na kojem nastupa 9 prošlogodišnjih pobjednika kojemu se tako priključuju i ovogodišnji Ambasadori, a oni su Andrea Ljekaj, Butters, Dalton trance Teleport, Petar Dundov, Seriously Twisted, Tom Bug i Filip Motovunski. Dva floora Boogalooa i osam sati plesa, za koje do ponoći plaćate 40 kunića, a poslije cijene ide gore, pa ulazite unutra za 60kn.

[FBevent]

>Ambasador socijalno<
[FB]
[SC]
[IG]

soul gravity desktop
brejcha 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.