Skip to main content
  • 18.09.2023.

Talijanski maestro Sam Paganini premijerno nastupio u Revelinu

Ljeto se bliži kraju, a dubrovački Revelin ima još pokojeg asa u rukavu za sami finiš sezone

Piše: 


Culture Club Revelinu rujnu svakog petka priprema gostovanja, a nakon Coeusa što je otvorio mjesec te talijanskog dua Alaia & Gallo koji su prošlog tjedna ponovno nastupili u Dubrovniku, na red je došlo jedno od najiščekivanijih gostovanja ovog ljeta – premijerni nastup talijanskog maestra Sam Paganinija.

Iako je polovica rujna, popularni dubrovački klub je bio dobrano ispunjen, pogotovo s domaćim partijanerima koji gaje techno zvuk i jedva čekaju gostovanja iz te grane elektroničke glazbe. Zagrijavanje za talijanskog veterana odradio je dugogodišnji rezident DANCElectric koji je palicu Sam Paganiniju već klasično predao 90-ak minuta iz iza ponoći.

Talijanski maestro za svoj debitantski nastup u Revelinu pripremio je dinamični set od dva sata u kojemu je bilo mjesta za pokoji techno klasik, nedavno objavljene trake, kao i nekolicinu neobjavljenih ID-jeva. Legenda elektroničke scene, svoj set je krenuo graditi na nekih 128 BPM-ova, koje je iz trake u traku podizao prema 135-138 BPM-ova na kojem je gurao “peak time” i “driving” techno zvuk.

Sam Paganini, kroz svoj dvosatni set, nije izostavio svoj najveći hit “Rave” koji broji na stotine milijuna streamova. Ipak, nije zavrtio originalno izdanje, već verziju Sam Paganini vs. Adam Beyer & Layton Giordani koja je krajem prošle godine ugledala svjetlo dana. Od ostalih traka čiju Paganini produkciju potpisuje koje je zavrtio u setu, ostavio je mjesta samo za nedavno objavljeni EP s kojeg je odsvirao “Body Ride” i “Demon”.

Kako se tempo kroz set podizao, plesni podij je bio sve uzavreliji, a povratne reakcije koje je talijanski DJ i producent dobivao su bile i više nego pozitivne. Dobro raspoloženoj i rasplesanoj publici, kroz svoj set je prezentirao i zvuk svojih kolega s JAM etikete, s čijim je trakama kompletirao svoje dvosatno putovanje.

Rujanski program u Revelinu se nastavlja svakodnevno sa rezidentima, dok su sljedeća gostovanja rezervirana za Matadora 22. rujna te Peru FullHousea 29. rujna. Vikend zatvaranja je na rasporedu 6. i 7. listopada, a  headlineri će uskoro biti otkriveni poručuju iz kluba.

 

sonus 2
sonus 1
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
promo clubs
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.