Skip to main content
  • Pacha NYC
  • 17.04.2011.

Vikend u New Yorku – Sanchezov gol kod kuće

Pacha je relativno prostran klub na 46. ulici u krajnje zapadnom dijelu njujorškog Midtowna. Rascjepkan je na brojne hodnike i prostorije tako da već sam ulazak u Pachu kao i kretanje ambijentom bogatim audiovizualnim sadržajima čini izuzetno uzbudljivo iskustvo.

Naslovna foto

Pacha NYC

A kod gužvi  tijekom najintrigantnijih klupskih vikend – zbivanja u gradu, poput gaže Roger Sancheza na domaćem terenu ovog petka, svaki pokušaj napuštanja mjesta zbivanja u potrazi za “restroomom” ili garderobom, friškim posjetiteljima kluba znači avanturu s neizvjesnim ishodom. Osim labirinta u kojemu je sasvim lako zalutati klub je premrežen uigranom postavom “man in black” redara u crnim odijelima, svih odreda smrtno ozbiljnih i ožičenih komunikacijskom opremom što sve skupa kod nas Europljana izaziva čisto strahopoštovanje.

{youtube}iw5LfDyRBTs{/youtube}

Za prošlotjednog upada u klub po prepuruci splitskih kolega, danas već residenta Velike Jabuke, kad se u okviru humanitarnog partyja za Japan na 4 floora izmijenilo 40 DJ-eva oduševila nas je pozitivna vibra posjetitelja kluba, puno rasterećenija plesna atmosfera od onih na koje smo navikli kod kuće, ljubazne i izrazito sexy i prpošne hispano bartenderice, te brojne tamnopute plesačice što naizmjenično do usijanja podižu tenziju u klubu. Ovog petka situacija je bitno složenija: zbog velikog imena klub je dupkom ispunjen, mahom mlađa publika, tinejdžeri okupila se s primjetno sniženim stilskim i estetskim kriterijem, u klubu se osjeća pritisak vikenda tako da nas je sve skupa na trenutak podsjetilo na legendarnusplitsku “Kuku” i zagrebački "Saloon"… Naravno, do trenutka kad smo se suočili sa zvukovnim dijelom priče.

{youtube}2eiqAEc_bN0{/youtube}

Sanchezov set vrhunski je intenzivni house događaj, za čije se vrijeme uz granice brutalnog tech i tribal zvuka kirurški precizni mixevi progresivnih beatova miješaju sa izravno emitiranim porukama mira, ljubavi, tolerancije i socijalne svjesnosti. Sanchez imponira istovremenom potpunom kontrolom pulta i plesnog podija te konstantnom “zabavljenošću” samog sebe, što je sve skupa recept za pristup i dugogodišnji opstanak unutar a-klase, elite svjetske DJ scene. Vrhunac seta dogodio se kod umiksavanja uspješno plasiranog samplea grupe B – 52, kojim se poslužio za  kreiranje vlastitog novog, recentnog komercijalnog hita 2gether, nakon čega je večer zaplovila u ništa manje intenzivne, no nešto stabilnije vode duljih tematskih vožnji tvrde house zabave.

Točno na vrijeme da mlađu populaciju njujorčana ostavimo u njihovom party elementu, zapalimo još cigaretu – dvije u originalnoj američkoj backdoor veži te se između nebodera središnjeg Manhattana diskretno provučemo kući do svojih spavaonica.

sea star desk
sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.