Skip to main content
  • 22.11.2022.

-30 godina poslije- Kiki & Frajman ponovno u Aquariusu

Zagrebački Aquarius slavi 30 godina postojanja, a u sklopu proslave rade izlet u rane 90-te, ove subote, 26. studenog, s ekskluzivnim partyjem Kiki & Frajman – “30 godina poslije”

Piše: 

Naslovna foto

Aquarius

Prošlo je već 30 godina od kada su stari prijatelji i DJ-evi Kristijan NardićKIKI i Davor Frajman jednog četvrtka davne 1992. godine “došli tiho i ušli u legendu" ispisavši zlatnim slovima povijest domaće elektroničke scene. Svojim nespornim glazbenim talentom, entuzijazmom i kreativnošću godinama su među svim ljubiteljima elektronske glazbe uživali status jednih od najboljih i najinovativnijih domaćih DJ-a, a tako je ostalo i do današnjih dana.

Njihovi DJ setovi uvijek su bili posebni, drugačiji i uzbudljivi, takvi da nikada nikoga ne ostavljaju ravnodušnima na plesnom podiju. Kiki i Frajman, koji su domaću scenu zadužili svojom prezentacijom glazbe, također su zaslužni i za glazbeni odgoj generacija mladih, a njihovi kultni klupski projekti “Sabotage”i “Loops”te kasnije Stereo Studio s Marijanom Felverom, jedna je od asocijacija na zlatno doba elektroničke scene.

Kristijan Nardić poznatiji kao DJ KIKI započeo je svoju karijeru radeći na Radiju 101 gdje je postao najmlađi glazbeni urednik ikada. Autor je kultne radijske emisije o elektroničkoj glazbi – Deep FM. Od sredine 80-ih već je radio kao DJ u gotovo tada svim najpoznatijim zagrebačkim klubovima – KSET, Gjuro, Lapidarij, Kulušić, Jabuka, Press. 1992. godina je bila presudna za Kikija kada se "zarazio" modernom elektroničkom glazbom koja je i dan danas njegova najveća ljubav.

Davor Frajman ubraja se u legendarne hrvatske DJ-e koji su doprinijeli stvaranju klupske scene kakvu danas poznajemo. Aktivan je od početka devedesetih godina kada je držao rezidenciju u kultnom zagrebačkom klubu Lapidarij. Osim u klubovima, Frajman je od samih svojih početaka bio prisutan i u zagrebačkom eteru gdje je zajedno s Kikijem i Maminhom uređivao glazbenu emisiju Deep FM na Radiju 101. Oni malo stariji pamte ga po nastupima u zagrebačkom Aquariusu gdje je godinama s Kikijem imao rezidenciju četvrtkom. U početku se večer zvala „Sabotage“, da bi se kasnije preimenovala u „Loops“.

Kako reče davno jedan naš poznati DJ: "KIKI i FRAJMAN su obavezna “lektira" prije svega za sve DJ-eve kao i za sve ljubitelje elektroničke glazbe“.

Zbog limitiranog kapaciteta kluba broj ulaznica za ovaj event je ograničen, a ulaznice su dostupne kroz sustav Eventim.

brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2