Skip to main content
  • 5.04.2024.

Damir Cuculić sprema premijeru Top DJ Room Electronic Podcasta u ponedjeljak uz Kikija

Prije nekoliko tjedana, pionir elektroničke glazbe u Hrvatskoj je predstavio svoj novi projekt.

Piše: 

Naslovna foto

Sasa Zinaja – NFoto

Damir Cuculić je najavio prvo izdanje svog novog projekta. Riječ je o premijeri “Top DJ Room Electronic Podcasta” koja je zakazana za ponedjeljak od 20 sati kada gostuje Kristian Nardić – Kiki.

U samoj najavi, Damir Cuculić je otkrio kako ćemo imati prilike gledati jedan novi i drugačiji koncept podcasta “kakav još nije viđen u bespućima interneta” i za koji vjeruje da će se svim zainteresiranima svidjeti.

“Bit će to kombinacija zanimljive spike vezane uz Kikijevu dugogodišnju DJ karijeru, nekadašnji i sadašnji clubbing, a razgovarat ćemo također i o nekim drugim temama vezanima uz elektronsku glazbenu scenu. Trudit ćemo se biti zabavni, zanimljivi i edukativni.” poručuje Cuculić te dodaje kako će Kiki odgovarati na pitanja publike ta da će kroz podcast biti predstavljeno i nekoliko rubrika poput “GOSTiGOST” i “Glazbeni DJ KVIZ 33/45“. U drugom, posebnom dijelu podcasta, Kiki će pripremiti ekskluzivni DJ set.

Voditelj Top DJ Room Electronic Podcasta kreiran je uz pomoć umjetne inteligencije kao vjerna replika Thomasa Bangaltera iz Daft Punka. AI mu je dao radno ime “Beat Bot“, a glas će mu posuditi autor podcasta Damir Cuculić.

Razlog zašto se Damir Cuculić odlučio na stvaranje voditelja uz pomoć umjetne inteligencije baziranog na Daft Punku je zbog studije koja otkriva da su obožavatelji kultnog elektroničkog dua među najsretnijima na svijetu.

“Koristeći skup podataka koji su nazvali “Emocija”, istraživači su označili emotivne riječi i fraze kako bi razlučili prevladavajuće osjećaje koje pobuđuje rad svakog umjetnika. Ovaj metodološki pristup pružio je bogato, podacima vođeno razumijevanje toga kako umjetnici poput Thomasa Bangaltera iz Daft Punka i Guy-Manuela de Homem-Christoa potiču jedinstveni osjećaj sreće i zajedništva među svojim obožavateljima pa je i to bio jedan od glavnih razloga zašto je AI odabrao baš Thomasovu repliku za voditelja ovog našeg podcasta” zaključuje Damir Cuculić.

Top DJ Room Electronic Podcast će se emitirati uživo na Facebook i YouTube kanalu Top DJ Rooma.

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2