Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Baner

Astralis - klupska institucija slavi 25. rođendan!

Ponedjeljak, 27 Ožujak 2023

Zagrebački ciklus plesne glazbe navršio je četvrt stoljeća!


U petak, 31.ožujka, u zagrebačkom Bestu obilježit će se 25. obljetnica klupske večeri Astralis. Ekipi u sastavu: Dogma 3000, M-Run, DJ Yvann, DJ Go Cut i Damir Ludvig, pridružit će se i japanska DJ zvijezda, Tsuyoshi Suzuki.Ulaznice za Astralis 25 dostupne su u sustavu Eventim!

Tijekom četvrt stoljeća, Astralis partiji održavali su se u klubovima širom Hrvatske, Slovenije, BIH, ali i na Azurnoj obali. Međutim, u klubu The Best, ovaj je ciklus oborio sve rekorde posjećenosti.

- Ponosan sam da smo DJ Go Cut i ja, koji smo na čelu Astralisa od prvih dana, uspjeli stvoriti glazbeni program o kakvom smo sanjali kao klinci - objašnjava Damir Ludvig i nastavlja:- No, ništa od toga ne bi bilo toliko postojano kao što je Astralis bez podrške publike i prijatelja kao što je Tsuyoshi Suzuki.

- Tsuyoshi nije samo odlično društvo, već je i glazbeni inovator od kojeg bi uvijek naučili nešto novo - objašnjava Goran ‘DJ Go Cut’ Vlajić i dodaje:

- Također, za evente na kojima bi nastupao Suzuki, uvijek bi se tražila karta više.Japanac poznat po nastupima na festivalima Ozora, Boom Festival i Earthdance, još je početkom devedesetih postao jedna od vodećih svjetskih figura u razvoju Goa Trance glazbe. Njegove su izdavačke kuće Matsuri, Matsuri Japan i Matsuri Digital oblikovale globalnu Psy Trance scenu kakvu danas poznajemo i u Hrvatskoj.Suzuki ne skriva uzbuđenje vezano uz dolazak na Astralis.

- Dugo nisam bio na Astralisu u Hrvatskoj, a velika mi je čast nastupiti na 25. godišnjici – objavio je Tsuyoshi Suzuki na svojem Instagram profilu.

Tijekom svoje duge i plodonosne karijere Suzuki je svoj utjecaj proširio i na svijet mode, a uz svirke na revijama u Parizu i Tokiju, objavio je i kompilaciju Ecliptic za legendarni brend Issey Miyake.

Jedan od izvođača koji godišnjicu čini posebnom je i nastup tandema Dogma 3000. Nakon proboja prvim albumom u Aziji, Dogma 3000, promovirala je svoj album istoimenog naziva u poznatoj londonskoj dvorani Brixton Academy, što je Dogmi dalo vjetar u leđa za interkontinentalnu karijeru.Ovaj je duo surađivao je s producentima kao što su Gus Till (radio je s grupama U2, INXS, Jamiroquai...), Har Ell Prusky, i Ree. K. Osim pozitivnih kritika u Kini i Njemačkoj, osvojili su izvrsne kritike u britanskim magazinima Mixmag i Future Music, a 25. godišnjica ciklusa Astralis, predstavlja njihov prvi nastup u Zagrebu nakon 7 godina.M-Run je vođa nove generacije Goa Trance producenata, a svojim je nostalgičnom psihodeličnom zvuku višestruko dokazao svoju dominaciju na svim plesnim podijima. Odkad je objavio album Some Run Just For Fun, M-Run gostuje u manje-više svim elektrificiranim državama svijeta, a pogotovo u Izraelu, gdje je neizostavan na velikim festivalima kao što je Unity. No, Astralis mu uvijek budi lijepa sjećanja.- Prvi put sam nastupio na Astralisu kad sam imao samo sedamnaest godina i to je nešto što nikad neću zaboraviti - prisjeća se M-Run i nastavlja: - Iako sam imao prilike nastupiti u nekim od najzanimljivijih svjetskih metropola, nastupati na Astralisu je i danas jednako uzbudljivo.DJ Yvann, koji je tijekom zadnje dekade odradio neke od najupečatljivijih setova upravo u sklopu ciklusa Astralis, imat će čast otvoriti proslavu svojim setom, dok će vođe projekta Goran Vlajić, poznatiji pod pseudonimom DJ Go Cut i Damir Ludvig, počastiti publiku izborim najvećih klasika klupske institucije.

Poklanjamo 2x1 ulaznicu za rođendan Astralisa. Klizni na naš Instagram niže i odigraj prema pravilima!