Skip to main content
  • 29.01.2020.

Boogaloo veljača u 8 etapa

Posjedneš li donore svojih genetskih alela i pitaš ih o njihovoj plesnoj mladosti, prvo će ti baciti fore o tome koliko su bili pristojni, koliko je sve bilo drugačije, no naposljetku ćeš čuti da su Zagrepčani i Zagrepčanke odavna plesali na istom mjestu.

Piše: 


Klub sa senioritetom i golemom tradicijom u noćnom životu glavnoga grada nekada je bio poznat kao OTV, da bi danas plesao pod imenom Boogaloo. Novo ime ne mijenja mnogo jer ista energija kola venama, pa nakon naklona staroj i dobrodošlice novoj obloznamenkastoj godini, vrijeme je za uklizavanje u mjesec koji će odnijeti posljednji dašak zime i odmotati šalove s vratova plesača.

Veljača stiže jača, a već prvi dan za pult Boogalooa staje internacionalna dama Deborah de Luca. Ova Napuljanka započela je konobarenjem po klubovima, da bi noć i glazba učinila svoje i po upoznavanju DJ-a i producenta Giuseppea Cannama prva izdanja izlaze s Sola_Mente Records. Na glavnom flooru pridružuju joj se Mr DJ Dario, Shipe i Adio F b2b Damian Roxx, dok na drugom kolo vode E-Base, DANCElectricPHILIPE i Teo Zver b2b Sonic I.

8. veljače leće se izoštravaju zajedno s ušima i na floor želimo dobrodošlicu Amelie Lens. Jedna od najpopularnijih svjetskih techno dama dolazi pod okriljem institucije Future Scope koji je zbog golemog interesa glavni party prebacio upravo na Zagrebački Velesajam. Od prvog EP-a Contradiction za Pan-Potov Second State, eksplozija od 2017. do danas nezaustavljiva je egzotermna reakcija koja je smješta i za glavni stol umjetnika na Elevateu i Drumcodeu, a najbolje od Amelie dobit ćeš kroz mračni, duboki, efemerno neuhvatljivi brzi techno.

Pa nakon Time Warpa, Awakeningsa, Kappa Futur i domaćeg nam Sonusa s Amelie plešemo i u metropoli. Lineupu se pridružuju i Milo Spykers, DJ Jock i Shipe, dok mali floor drže Lemon, Mark Ash, Life4funk. Nakon Velesajma nastavljaš na Future Scope Official After Party gdje te na glavnom flooru čekaju Senno b2b Sin, dok drugi floor nose DJ Jock b2b Shipe.

Ljubav je nešto što se slavi stalno, ali znaš da ti mala voli bajadere i partyje stoga joj omogući oboje. Na Kupidov nadnevak predigru osobnim intimnim slavljima namontiraj na centru podija da krv zavrije za glavni event. David i Golijat u jednom, s bicepsom koji treba osobnu orbitu tvoje Valentinovo preuzima  David Morales u big roomu, dok će small room preuzeti F.O.R.M. Nakon što te DJ Frx fino dovede do optimalne temperature, stiže njujorški div portorikanskih korijena. 58 godina na leđima nije ga nimalo usporilo od prvih početaka u 80-ima po Loftu i Paradise Gardenu.

Svaki žanr, svaka nit elektronike, svaka nota i emocija imaju svoj početak, a kao legitimni skrbnik na začetku housea stoji baš Morales. Oči je otvorio u Brooklynu 1961. i životni put i istraživanja zvuka neraskidivo ga spajaju s prerano izgubljenim Frankie Knucklesom. Kao lentu globalnog uspjeha nosi i titulu jedne od prvih zvijezda DJ-inga, pomičući profesiju u očima mnogih u domenu legitimne karijere i omogućujući elektronici da se probije u mainstream glazbenih ljestvica.

Postvalentinovo dan 15. veljače Boogaloo piše novu legendarnu Tech Room epizodu. Bolje vrabac u ruci nego golub na grani, bolje Darko Vrabac u Live actu na flooru nego išta drugo. Gospodin Vrabac (Anima, F.O.R.M. Records, SWAP Recording, Construct Rhythm), s bazom u Stuttgartu sletio je u elektroniku u ranim 90-ima gdje počinje s produkcijom i partijima po njemačkoj sceni. Nalazio is ga i u suradnjama s Marcom Zaffaranom na projektu Plan B te Maurom Picottom na Malixu, dok ga predani afteraši dobro poznaju po vođenju sjajnog kluba Stomp u Stuttgartu. Ako si ikada sjeo u službeni vlak Love Parade-a – Train to Love – također zahvaljuješ Darku. U avijariju mu se ovog  15. veljače pridružuju i E-Base, Diogen i Pintha Indahouse.

21. veljače vrijeme je za rođendansko slavlje jednog od Boogaloovih skrbnika, prijatelja i rezidenata, pa ako znaš za Future Scope (ako ne znaš, pođi, nađi, nauči i poslušaj i vrati se za nastavak čitanja) tada znaš i Anđelka Šipuša. Možda nije krilat, ali raspon ruku pomaže da bude hidra za pultom.

Shipe je na sceni zadnjih 10 godina, organizator je Future Scope partyja i nastupao je rame uz rame s imenima kao što su Carl Cox, Sam Paganini, Marco Bailey, Cristian Varela, Monika Kruse, Dave Clarke, Valentino Kanzyani… Pa ako si baš za moderan techno s debelim bass linijama i funky ritmom, torte i rođendane znaš kuda, plus nitko se neće naljutiti doneseš li i B-day poklončić, ali baš nitko.

Na kalendarskoj trodvojci 22.2 stiže Jedan Mariano. Gospodin Mateljan visoko je cijenjeni domaći momak koji je izdanja spremio i na globalne goleme labele smjestivši se kvalitetnim zvukom i na FUSE-ov sub label Infuse. Ovaj strastveni vinyloman logičnom putanjom žudnje za više otvorio je i vlastitu vinyl only etiketu U.dig, a da ga pitaš što ga baš onako fino pokreće kada si u zoni rekao bi ti Deep-tech i minimal.

28. veljače apsolutno je nepropustiv i odmah si upiši na koji god kalendarski sustav si pretplaćen, jer podij vodi posvojeni tata svih techhousera, miljenik zagrebačke publike, pionir britanskog tech housea te osnivač kultnih Wiggle večeri – Terry Francis. Uz Nathana Colesa i Eddie Richardsa davne '94. Wiggle je promrdao svoje prve zvuke u svijetu koji su od napuštenih hangara prešli u najkvalitetnije klubove Londona, a '96. rađa se i istoimeni label. Terry danas drži i rezidenciju u Fabricu, u Lijepu Našu navraća već 2 desetljeća, a ove Boogaloo noći podršku mu pružaju Senno i Sin.

Nakon što si pikneš pokoju sjajnu stvarčicu na Ful Kul Buvljaku od 10 ujutro do pet popodne, na večer 29. veljače počinje nešto još više cool, dapače legendarno – Legendary Festival, koji u goste zove inkarniranu legendu podija – ATB. Njemački DJ i glazbeni producent André Tanneberger, poznatiji pod ovim troslovnim aliasom, započeo je svoju glazbenu karijeru s dance glazbenom grupom „Sequential one", a od 1998. postoji i solo projekt ATB.

U svijetu je najpoznatiji po singlovima "9pm (Till I Come)", "Don't Stop!" i "Let u go" koji će neminovno ispuniti zrak Boogalooa, a na dva floora ATB-u se pridružuju i Rodg, Corti Organ, Maarten de Jong, Reconceal, Damien, Magappo i ACS.

Pa s tobom, za tebe, naš, svoj, tvoj  – Boogaloo zove u još jedan fenomenalan mjesec plesa, jer svaka priča je toliko bolja ako je podijeliš s onima koji razumiju . Dobro nam došli u rasplesanu veljaču u Boogaloo-u. Smiri se i samo pleši! Proljeće samo što nije. Pleši.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk