Skip to main content
  • 8.06.2017.

Butters u gostima kod M’tlarena!

Nadomak nijemih priča u kaskadama kamenja zidina stoje jedne glasnije i rječitije Lazareta, gdje hodnici u osvit ljetne sezone odzvanjaju čitavim spektrumom BPM-ova.


Subota, 10. lipnja, tako je temporalni punkt dubrovačko-zadarske klackalice ritma gdje domaći gospari i gospa koji čine M'tlaren kao divni domaćini za pult primaju Buttersa. Jašeš li imalo ždrijepca domaće elektronike M'tlarenovci su ti već poznati čopor.

M'tlaren priča započela je onako kako započinju sve dobre priče, iz strasti i ljubavi, sasvim slučajno s toliko entuzijazma da je njeno začeće bilo neminovno u velikom planu međusobno isprepletenih sudbina. Prijateljstava i lutanja ispod zvučnika željela su više pod starim dubrovačkim zidinama i 2014. donosi prvi isključivo M'tlaren party da bi dvije godine kasnije postali dobitnici Ambasadora za najbolji intervju ČX, Jux, Lija i Flora (od nedavna bez Benx-a) napominju kako M'tlaren ide mnogo dalje od konkretnih prstiju za pultom i da ga čine svi članovi društva koji im svojom podrškom omogućavaju da rade ono što vole, od vozača, preko majstora od kabela, do svih koji podižu atmosferu i služe kao moralna podrška.

Nekih gostiju ti je dosta 2,3,5 ili 8 dana nekih se nikako ne zasitiš. Iz potonje lepeze nezasitnog stiže jedan Mateo, a mladi gospodin Nekić potomak je zadarskih ulica čije najranije sjećanje je motanje oko očeva hi-fi sustava. Prva plaća je obično potraćena u opskurnim kavanama no Buttersova je bila uložena u kupnju prvog mixera i playera i 2012. stiže s prilikom da prvi puta zasvira pred većom publikom za Electronic Music Night pod okriljem šibenskog Decoded Recordsa. Za pultom si ga mogao zateći do sada s ekipom kao što su Carlo Lio, Marko Nastić, Mariano Mateljan, Silicon Soul, Petar Dundov, Tomy DeClerque, Darkrow , Dj Jock, Unique (Cro), Active Line six, Pero Fullhouse, Toni Kostijal, a plesalo se i na Viva Riva festivalu. Kaže ekipa da ga uglavnom hvataš kako orbitira oko deep housea i groove techna no Mateo žanrovske odrednice ipak gleda samo kao sugestije ideja kojima se slobodno kreće. Uskoro zovu i sirene produkcije i nastaje izdanje za cijenjeni njemački digita i vinil label 4m Recordings, pa čisto da to ne bi bilo sve  – Butters ti je svakako i jedan od osnivača Less Is More organizacije.

FB EVENT: M'tlaren pres. Butters

Pa tako se tako uz ČX-a i Juxa zagrijavaš do 2, Butters te vodi do opskurnih 4 ujutro, a spuštanje provode Flora i Lija do 6. Pa nek metle M'tlarena izbace iz tebe sve što ne valja i samo pleši, pleši, pleši!

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2