Skip to main content
  • 14.06.2017.

Byblos slavi 10 godina i otvara sezonu!

Davno davno prije, prije 7000 godina, niknulo je malo ribarsko naselje Gabal. Postojeći u svojoj vlastitoj grandioznoj legendi od početka vremena, Grci ga zbog trgovine papirusom nazivaju svojom riječju za knjigu – Byblos. No danas smo ovdje za njegovog imenjaka na porečkoj obali.


Kako legenda porečkog Byblosa kaže u svojoj elektroničkoj domeni, pleše se već deset godina iz sezone u sezonu, a otvaranja, za razliku spram melankoličnih zadovoljnosti zatvaranja, nose optimistične naznake obećanja svih jutara koja su ti već sada suđena da proživiš. Pa pozovi suđenice na čaj, neka ti susjeda šloga iz kave ili pak baci grah… Kako god okreneš vidjet ćeš da linija vodi 30. lipnja put obale Poreča gdje te u ceremoniji otvaranja sezone čeka Stars & Players Night ft. Tanja La Croix, ujedno povezan sa sportskom turnir mekom na otvorenom Croatia & Swatch Beach Volleyball Major Series.

Možeš bacati lopte, fore, sve četiri u zrak ili poglede prema centralnoj gošći otvaranja, ravno iz Švicarske dostavljenoj DJ Tanji La Croix. Libanon, Dubai, Moskva, Ibiza, hrvatska obala, Tanji je svejedno jer je put vodi tamo gdje se voli glazba i ljudi, pa je jednako poznato lice na otvaranju Spacea, Nikki Beachu u Marabelli, na Red Bull Formula 1 afteru u Valenciji, u Jimmy'z-u u Monacu ili na krovu White Cluba u Beirutu.

Kako sve priče imaju intro, peripetije vrhunce i rasplete, tako je Tanjina zapaljivo lansirna peripetija bilo produciranje službene Street Parade himne 2010., a mix CD odmah je sjeo na broj dva ljestvice kompilacija, nastaje i svjetlucavi sundtrack "Star" za švicarski Mercedes-Benz. Kako ti je Tanja ujedno i prilično vizualno privlačan entitet za pultom nije bio veliki skok od produkcije do toga da ujedno postane i zaštitno lice A-klase, a da mjesta kraj kamina ne bi zjapila prazna na njih je 2011. bilo potrebno staviti nagradu "Swiss Nightlife Award".

Muževna protuteža noći u rukama je Marka Nea, tech house i deep house meštra koji preferira sviranja na tri kanala paralelno, a sve je započeo prije dva desetljeća uz podršku dugogodišnjeg prijatelja Valentina Kanzyanija. U jednom trenu života put ga je s koferima odveo u Švicarsku gdje kreće u nove razine produkcije sa svojom ekipom predano vodi Ossesion evente i radio show.

Počinjemo dva sata prije ponoći, plešemo do 6 ujutro, u pretprodaji grabiš upade za 65, a iza ponoći na vratima za 95 kn. Za ostatak informacija, upite o VIP preferencama i slično oko baci na službeni event ovdje.

Byblos dakako ne bi Byblos bio da nakon inicijalnog otvaranja ne nastavi u ljeto jednako jako pa se tako ujedno po pucnju startnoga pištolja možeš veseliti od uha do uha i oko glave New Power Vibeu koji će ove godine uz sjajne partyje proslaviti dvadeset godina postojanja 8. srpnja uz Paola Barbata, Dj Dave Manalija i Unique Cro, i 15. srpnja uz Brinu Knauss, DJ Sylvaina i još jednom Unique CRO. Dobro došli na novo poglavlje domaće Biblije zvuka.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2