Skip to main content
  • 30.10.2017.

Dobar House otvara novu sezonu s gostovanjem iz Nizozemske

Nova sezona programa Dobar House je pred vratima i po prvi puta će se smjestiti između četiri zida intimnog i simpatičnog kluba Klub, a u goste im stiže predstavnik sirovog NYC zvuka, Man Without A Clue.

Piše: 

Alex van der Meijden daje vam na razmišljanje kakva se osoba krija iza imena Man Without A Clue, DJ i producenta koji već tri, četiri godine odlično dopunjava svoju fan listu surađujući sa velikanima house scene poput Todd Terrya, Kenny Dopea i Roger Sancheza. Alex je samo još jedan dokaz u mnoštvu drugih koji se u jednom dijelu svog života nađu zaglavljeni, ne znajući što i kako dalje, nakon čega par koraka unazad i fokusiranost na onu potpunu slobodu koja se zapravo krije dublje u njima ih odvodi na pravi put.

Da se u studiju MWAC-a kuha nešto veliko, svjedoci su bili svi 2014. godine kada je izdanjem za mlađeg brata Defected Recordsa, DFTD pokorio scenu trakom When I Play This Record koja je proglašena najvećom underground trakom Ibize.

Mali gradić na sjevere Nizozemske tako izrodio novo veliko ime koje će drmati house scenom, a tvrdnju potvrđuju izdanja koja su stigla na renomirane etikete poput Suare, Armada Deep, Defected, Simma Black. Godine 2015. Alex je otvorio vrata vlastite etikete Clueless putem koje izdaje trake sebi dragih producenata poput Curtis Gabriela, Dephlex, S. Chu, a na čija vrata također je pokucao i joše jedan pionir njujorške house scene, Junior Sanchez, koji je sa MWAC-om složio odličan The Big One EP.

Već dvije godine Man Without A Clue član je posade Defected Croatia festivala koje je svoj dom našao na prekrasnoj lokaciji Tisna, dok će tako subotnji posjet hrvatskoj metropoli 4. studenog biti njegov prvi korak na asfaltu, a kamo bolje prilike nego na otvaranju Dobrog House-a, da upotpuni moto samog programa dobar house i točka.
{youtube}UDlTNWbiqOE{/youtube}

Zaduženi za dobar house, tu je i dvojac PEZNT koji je u zadnje vrijeme jako aktivan na sceni i probijaju se po house sceni diljem europe, što potvrđuje i njihova traka Burek na koju je svoj pečat bacio i Defected Records. Prištekate li se na frekvenicju 102.5 mHz, stigli ste na odredište Yammat FM-a, gdje čovjek sa crnom bradom i prvi hrvatski predstavnik na ADE-u i Miami Winter Music Conferencu, Blacksoul odrađuje svoji Music Matters podcast. Mark De Line i Blacksoul od 2015. godine rade i žive kao PEZNT te bilježi već uspješna izdanja za Glasgow Underground, Toolroom, Full Intetion i naravno njihov dom Blacksoul Music.
{youtube}bLQeMhLJLoM{/youtube}

Da dečki rade odličan posao potvruđuje i njihova trake Dance On u suradnji sa vokalistom Andy Rodom koje je izašla preko kompilacije ADE sampler i zasjela u top 10 najprodavanijih house traka na Traxsourceu.

Za kraj nam preostaje i čovjek koji je zaslužan za cijeli projekt, a on je Tom Bug , koji je 2015. godine bio pobjednik burnResidency gdje je na Ibizi upoznao legendu Carl Coxa. U 2016. krenuo je i sa vlastitim izdanjima pa je tako osim solo izdanja preko Blacksoul Music svjetlo dana ugledala i suradnja sa Groovelineom, nakon čega je u 2017. usljedilo još jedno zajedničko druženje iz kojega je proizašao EP za etiketu Simma Red sa dvije floor drmalice, In The Ghetto i In Chicago.

Zadnji proizvod iz studija Tom Buga je traka Trump It izdata na etiketi Wired čiji osnivač je Enzo Siffredi.

Kartu za otvaranje treće sezone možete kupiti preko sustava Entrio, ali u ograničenim količinama, dok na samom ulazu u Klub do 01h plaćate 50kn, a poslije 60kn. Facebook event je ovdje za slučaj da trebate malo više informacija.

Web – https://www.manwithoutaclue.com
MixC. – https://www.mixcloud.com/manwithoutaclue
SoundC. – https://www.soundcloud.com/manwithoutaclue
YouT. – https://www.youtube.com/manwithoutacluetv
 

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2