Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Baner

Jeff Mills, tvorac techno himne The Bells otvara ljeto na Jarunu

Utorak, 29 Lipanj 2021

"Ako je stvar jako dobra - moram je odvrtit na partyu. Ako zvuči kao neko sranje - neću je puštati, bila ona techno, house ili gabba stvar", ističe Jeff Mills.

Mnogi ljudi obilježili su techno eru, ali zasigurno nitko toliko i na način kao Jeff Mills i labeli pod njegovom dirigentskom palicom. Kada pitate nekoga tko doma sluša techno i redovito [manje više] ide na techno partye tko je "tata" detroit techna, gotovo sigurno reći će: Jeff Mills.Tata techna i tvorac techno himne "The Bells" nastupa 10. srpnja na Jarunu u sklopu Future Scope serijala, a mi smo osigurali 10 ulaznica s 20% popusta ako odmah skočiš na Entrio i ukucaš promotivni kod ENDORFIN. Ulaznicu ćeš umjesto 150, platiti samo 120 kn. KONTIGENT JE RASPRODAN 1.7. u 14hUz Jeffa za pultom se pridružuju u jaka postava domaće scene predvođena Petrom Dundovom - nedavno primio Ambasador nagradu s Gregorom Tresherom za suradnju na treku Ghostmachine; DJ Jockom - prije nekoliko dana u jednom ga je intervjuu nahvalio i veliki Cox; organizatorom Future Scope partya - Shipom.

FB event1989. počinje raditi kao producent
Tada osniva Underground Resistance sa prijateljom Mad Mikeom (Mike Banks) na kojem izdaje pod imenima Mills-Art, X-101 i naravno Jeff Mills. Kasnije napušta Undeground Resistance (UR), i osniva svoj samostalni label, Axis Records.1996. osniva novi label, pod imenom Purpose Maker, u kojem se prema techno muzici odnosi na novom, višem nivou. Purpose Maker album prolazi s najvišim ocjenama, kao jedan od najboljih techno albuma svih vremena. Jedan od rijetkih DJ-a koji nastupaju s 4 instrumenta - 3 gramofona i ritam mašinom, obično Roland TB-909."Kada DJ radi novu stvar zato jer zna da će ju rulja obožavati, to uništava bit stvari. Tada to prestaje biti moderna umjetnost, i takve stvari su isfurane nakon prvog puštanja. Dobre stvari se ne isfuravaju nikad", tvrdi Jeff.Neki DJ-i svoje setove isplaniraju, pišu popise stvari i poredak. Mills smatra da je to bezveze, jer on uvijek u svojim setovima želi pružiti jedinstveni i nepredvidljivi tijek, dinamiku i stil. Također misli da na partyu ne postoje ograničenja, ni što se brzine tiče, niti stila glazbe koju pušta, tako da nerijetko pušta i malo sporiji tech-house a i puno brži hardcore techno. Jedina čudna stvar kod Jeffa je da se on iz nepoznatih razloga ne smatra DJ-em.