Skip to main content

Jubilarna dvadesetka Ambasade Gavioli

Ambasadori su oni koji koračaju prije svih, koji na svojoj personi nose želje i snove čitave jedne zajednice i služe kao vodilja, a ambasada je njihov uvriježeni krov spajajući ih kao produžetak vlastite dužnosti.

 
Upravo jedan takav krov smjestio se malo preko granice sa susjednom nam Slovenijom. Ova ambasada nosi ime Gavioli. Zašto baš Gavioli? Zato jer je tvorac divovskog klupskog utočista, arhitekt Giani Gavioli, bio toliko ponosan na svoje zdanje da mu je dao vlastito ime. Kapacitet od 1.600 m2 i 2500 tisuće duša kroz prethodna dva desetljeća bio je scena na kojoj su se odvili neki od najboljih regionalnih partyja. Zidovi su se tresli, uši su zvonile, započinjane su večeri, stvarana su sjećanja i ljubavi i čekana jutra.

 
Kako postoje renesansni ljudi tako je ovaj epitet transferabilan i na građevine pa je stoga ambasada nastala fuzijom utjecaja iz mode, kinematografije, literature i kazališta. Sve ono lijepo što ljudski duh stvara postalo je dom još jednom produktu manifestacije slobode stvaranja, glazbi, pa su se za pulteve smještale i ruke Tiësta, Svena Vätha, Marshalla Jeffersona, Laurenta Garniera, Richiea Hawtina, Jeffa Millsa, Takkyū Ishinoa, Westbama kao i nezaobilaznog Umeka.
 
Kada je mini informativni monolog već svrnuo put Umeka vrijeme je i da najavimo kako je baš on prvi gost otkriven s lineupa za nadolazeće puhanje svjećica na 20 godina djelovanja. Ambasadi je jasno da je bez stopala i srca na podiju samo goli zid, pa je stoga odlučila svojim patronima dati priliku da sami sastave svoj lineup pozvavši ih da se jave SMS-om i daju prijedloge kome bi željeli posuditi uši ove duge sjajne noći 18. prosinca. Preko 3000 SMS ova kasnije i burnih FB rasprava onaj koji je Ambasadu smatra drugim domom i koji je svoje priče upravo i gradio na slovenskim ulicama sakupio je najviše glasova. Umek je potvrdio svoj dolazak u matični brod:

 

 
"Istina je da sam rekao da neću dolaziti u Sloveniju još koju godinu. Ali ako te mama pozove to ne odbijaš jer se mami ne govori ne. :). Vidimo se 18. prosinca na njenoj dvadesetici…"
 
Umek se po lojtrici poželjnih na ovoj DYS lineup slagalici popeo iznad imena poput Richiea Hawtina i Carla Coxa, a u FB raspravama su se potezala imena Cristiana Varele, Josepha Capriatia, Jeffa Millsa, NIne Kraviz, Chrisa Liebinga….
 
Na, u fotke uhvaćena, sjećanja s 19. rođendana oko svrnite ovdje a za kakav party za jubilarku Fetch The Vibe već suče rukave to ćete morati provjeriti sami. Uz Umeka imena dodatnih stanovnika lineupa će kapati u danima koji dolaze. Opusti se, chillaj, natoči si još koju kavicu i skokni na video koji priča priču 18. rođendana. Kako je to kada klupska zvijer postaje punoljetna pod paskom Luciana i Kanzyanija? A što se dvadesetke tiče Ambasadi želimo 105 pa opet!
 
{youtube}i4LO8omi5wM{/youtube}
wls 20 mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sibold mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle deskstop