Skip to main content
  • 30.09.2019.

Kombinacije za vikend u Tunelu

Ovaj vikend partyja se u Rijeci, kao i svaki naravno.

Piše: 

Još jedan zvučni i plesni vikend je pred nama, a ugodan i specifičan interijer kluba Tunel ima program za jednako tako zanimljive događaje.

Vikend otvaraju sa kombinatorikom. Tom Jay kombinira za tebe cijelu noć sa petka na subotu, točnije 4. listopada.  Tom Jay dokazuje svoju vještinu stvaranja kojekakvih kombinacija! Kombinira analogno i digitalno, ploče s nulama i jedinicama, stilove i žanrove, godine i desetljeća, foto i video, prirodu i umjetnost, ples i statiku, duše i ljude… u jednu, jedinstvenu i neponovljivu kombinaciju u Tunelu. Sa preko dvadeset godina karijere, u 90tima se okreće technu i kroz rezidencije u klubovima i festivalima te legendarnom Fort Bourguignonu kreairao je svoju glazbenu fuziju koja ritualno spaja sve stilove elektronske glazbe. Pod labelom Undergorund Sky Tom inzenzivno utječe na razvoj lokalne scene kao i vlastitom radijskom emisijom After Midnight. Underground Sky, sa Franjom Butkovićem (Rosho) nastupa po Europi, stvara mixeve za strane kuće te glazbene aranžmane za filmove, televiziju i kazalište. Bili su i predgrupa Faithless-u u Zagrebu 2007. a dobitnici su i nagrade Porin za najbolji klubski aranžman. Nastavlja sa promocijom scene producirajući kultnu TV emisiju Retro Elektro a kako je duo u mirovanju, Tom dijeli svoje iskustvo te odgaja mlađu publiku rezidencijom Kombinatorike Tunela gdje okuplja ljubitelje house i progressive house stila. Tunelarina ili kako je zovu, naplata za uživanje je 20 kuna.

Caramelizacija je uklanjanje vode iz šećera, procesom izomerizacije i polimerizacije šećera u razne visoko-molekarne težinske strukture. Ovu metodu prakticiramo u Tunelu već 3. sezonu, a ove sezone moguće su male izmjene u recepturi. Za početak sezone Ana Antonova ima pomoćnika zvanog ROBOTKO. Novo-staro ime na zagrebačkoj underground sceni o kojem se puno priča, kao fantastičnom selektoru i DJu. Njegovi setovi su nepredvidljivi, šaroliki i nadahnjujući, a kužerima daju fini šlagvort za afteraške dnevne redove.

Robotko je svoju DJ priču započeo u zagrebačkoj MAMA-i i Točkici 2003. Nakon strastvenih ranih godina uslijedila je pauza od gotovo deset godina. Na zagrebačku scenu vratio se početkom 2017. godine i odonda je, kao da želi nadoknaditi propušteno, konstantno jedno od najaktivnijih lica scene sa stalnim svirkama u sklopu različitih klupskih programa u Mastersu, Surogatu, Sound Factoryu i drugdje.

Svoje selektorske vještine na mjesečnoj bazi brusi i kao rezident Hangout bara, omiljenog zagrebačkog warmup birca, gdje ugošćuje brojne DJ(ic)e s naše scene. Voli sirov i prljav zvuk, ali najviše uživa u raznovrsnosti muzike pa se u njegovim setovima može naći sve od balearica i italo disca do acida i EBM-a. Uživanciju će također naplatiti 20 kuna.


 

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2