Skip to main content
  • 20.03.2019.

Legendary festival s Markus Schulzom u Zagrebu

Kako dobre stvari postaju legendama, kako priče postaju mitski jake, kako obično postaje neobično i kako grad diše noću kada je sve baš kako treba biti znaju Boogaloo i novo izdanje Legendary festivala.

Piše: 


Legenda je legenda upravo jer je nezaboravna, prenošena s koljena na koljeno jer ima dublje značenje od onoga što vidiš na prvi pogled. Jedan takav legendarni party već je održan uz Paul Van Dyka na poršlom izdanju, a zagrebački Boogaloo 26. travnja zove na novu rundu proljetnih noći uz Markusa Schulza kada Legendary vraća u Zagreb trance u velikom stilu s mašnom na vrhu i vodi ga ravno u plesno podzemlje. Nekadašnja party meka OTV-a danas je samoglasnicima natopljeno otvoreno ime i živuća legenda nadomak centra metropole. Tako jednu po jednu razinu niže grotlu floora Markus će donijeti svoje sastojke za legendarno.

Kroz posljednju dekadu gospodin Schulz spojio je individualne linije progressivea, housea i trancea u vlastiti hibridni zvuk kojim je ovaj njemačko-američki DJ i producent prodrmao globalnu trance scenu. Uz izuzetna izdanja s Armade i Coldharboura i visoko pozicionirani Global DJ Broadcast show na radijskim valovima s milijunskim slušateljstvom, Markus se 2008. probio i u prvu desetku DJ Magove top stotke i ostao tamo godinama.

Ovaj u Eschwegeu rođeni Nijemac emigrirao je u SAD s 13 i elektronika ga je uhvatila u doba procvata američke break dance scene, a njegov uspon slijedio je onaj house žanra, dok je prvi proboj u produkciju bio remix Sagatova ‘Why Is It? (F** Dat)’ za FFrr. Sredina 90-ih donijela je mnoga značajna izdanja u posvojenoj mu državi no prvi izlazak na internacionalno tržište došao je 1998. kada je za Plastic Records načinjeni ‘You Won’t See Me Cry’ pokupio britanski Eve Records.

Markus svoj globalni uspjeh i prepoznatljivost osobne trance-progresivce estetike može zahvaliti i beskonačnom popisu klubova, bina arena i festivala  pa su ga slušali na elektroničkim stalaktitima poput Trance Energy, Nature One, Dance Valley, Sunrise, Tomorrowland, Transmission & Pleasure Island, Creamfields, Global Gatherings, na Armada @ Amnesia Ibiza kao i na Ultri, Electric Daisy & Nocturnal festivalu.

Za lektiru o beskonačno mnogo izdanja i remixeva, suradnji i premrežavanja s glavešinama i nijansama niše  izvoli navrati na biografijski esej ovdje i sklopi ruke u preliminarnom nabrijavanju oduševljenja jer se na novom Legendary festivalu 26. travnja Markusu za pultom pridružuju i Alex M.O.R.P.H. u b2b setu s Woody van Eydenom, Davey Asprey, Corti Organ i Pascal Sander.

No, ništa ne vrijedi išta ne upadneš li tamo gdje se upada kako spada, pa da bi upao trebaš i upadnicu po koju digitalnom autocestom jurneš ovdje na Entrio. Kažu da "tko se nije skrio magarac je bio". Možda je glagol u prošlom vremenu jer naučiš nešto iz magaraštva, ali mi smo prilično sigurni da se najbolje legendarne stvari odvijaju skrivene duboko u utrobi grada. Idi pa vidi, dođi i pleši. Vidimo se na flooru Boogaloo-a!

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk