Baner

Legendary festival s Markus Schulzom u Zagrebu

Srijeda, 20 Ožujak 2019

Kako dobre stvari postaju legendama, kako priče postaju mitski jake, kako obično postaje neobično i kako grad diše noću kada je sve baš kako treba biti znaju Boogaloo i novo izdanje Legendary festivala.


Legenda je legenda upravo jer je nezaboravna, prenošena s koljena na koljeno jer ima dublje značenje od onoga što vidiš na prvi pogled. Jedan takav legendarni party već je održan uz Paul Van Dyka na poršlom izdanju, a zagrebački Boogaloo 26. travnja zove na novu rundu proljetnih noći uz Markusa Schulza kada Legendary vraća u Zagreb trance u velikom stilu s mašnom na vrhu i vodi ga ravno u plesno podzemlje. Nekadašnja party meka OTV-a danas je samoglasnicima natopljeno otvoreno ime i živuća legenda nadomak centra metropole. Tako jednu po jednu razinu niže grotlu floora Markus će donijeti svoje sastojke za legendarno.Kroz posljednju dekadu gospodin Schulz spojio je individualne linije progressivea, housea i trancea u vlastiti hibridni zvuk kojim je ovaj njemačko-američki DJ i producent prodrmao globalnu trance scenu. Uz izuzetna izdanja s Armade i Coldharboura i visoko pozicionirani Global DJ Broadcast show na radijskim valovima s milijunskim slušateljstvom, Markus se 2008. probio i u prvu desetku DJ Magove top stotke i ostao tamo godinama.Ovaj u Eschwegeu rođeni Nijemac emigrirao je u SAD s 13 i elektronika ga je uhvatila u doba procvata američke break dance scene, a njegov uspon slijedio je onaj house žanra, dok je prvi proboj u produkciju bio remix Sagatova ‘Why Is It? (F** Dat)’ za FFrr. Sredina 90-ih donijela je mnoga značajna izdanja u posvojenoj mu državi no prvi izlazak na internacionalno tržište došao je 1998. kada je za Plastic Records načinjeni ‘You Won’t See Me Cry’ pokupio britanski Eve Records.Markus svoj globalni uspjeh i prepoznatljivost osobne trance-progresivce estetike može zahvaliti i beskonačnom popisu klubova, bina arena i festivala  pa su ga slušali na elektroničkim stalaktitima poput Trance Energy, Nature One, Dance Valley, Sunrise, Tomorrowland, Transmission & Pleasure Island, Creamfields, Global Gatherings, na Armada @ Amnesia Ibiza kao i na Ultri, Electric Daisy & Nocturnal festivalu.Za lektiru o beskonačno mnogo izdanja i remixeva, suradnji i premrežavanja s glavešinama i nijansama niše  izvoli navrati na biografijski esej ovdje i sklopi ruke u preliminarnom nabrijavanju oduševljenja jer se na novom Legendary festivalu 26. travnja Markusu za pultom pridružuju i Alex M.O.R.P.H. u b2b setu s Woody van Eydenom, Davey Asprey, Corti Organ i Pascal Sander.

No, ništa ne vrijedi išta ne upadneš li tamo gdje se upada kako spada, pa da bi upao trebaš i upadnicu po koju digitalnom autocestom jurneš ovdje na Entrio. Kažu da "tko se nije skrio magarac je bio". Možda je glagol u prošlom vremenu jer naučiš nešto iz magaraštva, ali mi smo prilično sigurni da se najbolje legendarne stvari odvijaju skrivene duboko u utrobi grada. Idi pa vidi, dođi i pleši. Vidimo se na flooru Boogaloo-a!

Legendary festival s Markus Schulzom u Zagrebu