Skip to main content
  • 1.02.2023.

Liminal slavi 5 godina – Dani otvorenog kluba i nastup Traumera

Riječki i opatijski klubovi, festivali, gradski trgovi, skloništa, brodovi, dvorci, skrivene uvale i plaže, otvoreni amfiteatri, samo su neke od lokacija na kojima je Liminal postavio svoju pozornicu, kolektiv koji okuplja zaljubljenike u underground elektroničku glazbu koji proteklih pet godina aktivno radi na razvoju klupske kulture, ponajviše na području Kvarnera i Istre

Piše: 

Nekolicina lokalnih DJ-eva i entuzijasta, u početku je spontano organizirala događaje na posebnim lokacijama prateći svjetske trendove. Htjeli su spojiti underground elektroničku glazbu i zanimljive, neuobičajene lokacije.

Nakon nekoliko takvih uspješnih događanja, preselili su svoj program i u riječke klubove, uslijedila je velika suradnja s Exit festivalom za koji rade dio programa na njihovom projektu u Hrvatskoj, Sea Star festivalu, te je kontinuitet i organizacija događaja postala daleko ozbiljnija već u prve dvije godine rada. Danas na Kvarneru pripremaju cjelogodišnji program, zimi kontinuirano rade svoje klupske večeri, a ljeti dovode elektroničku glazbu na neke od najljepših lokacija na Kvarneru, kao što je Ljetna pozornica Opatija, Frankopanski kaštel Grobnik, plaža Cesarova i brojne druge.

Pet godina djelovanja obilježit će u Pogonu Kulture u petak, 03.02., uz veliko DJ gostovanje, izvođača kalibra kojeg riječka publika rijetko ima prilike vidjeti i čuti u svom gradu pa i u ostatku Hrvatske tijekom zimske sezone kad nema festivalskih događanja. Riječ je o francuskom DJ-u i producentu Traumeru. Uz glavnog gosta, nastupaju poznata domaća imena, Bronski, Marcel, Marin Biočić i Korak.

Traumer se prvi put istaknuo hit izdanjima na prestižnim etiketama "Desolat" i "Cocoon", ali nije ostao "one hit wonder" već se spominje kao najuspješniji svestrani producent i DJ na underground sceni današnjice. Iako prvenstveno prepoznatljiv po groovy deep i minimal house zvuku, Traumer koristi čak preko 10 aliasa s kojima stoji iza raznih house, techno i breakbeat izdanja, a ljubitelji techno glazbe znaju ga kao Roman Poncet.

Osim zabavnog programa, Liminal je pripremio i informativno-edukativni događaj "Dan otvorenog kluba". Dan prije velikog party-a, u četvrtak 02.02. s početkom u 17 sati, u novom riječkom underground klubu Portun, održat će se besplatna radionica i druženje za sve one koje zanima DJ-ing, glazbena produkcija, organizacija ili bilo što vezano uz sve aspekte klupske kulture i elektroničke glazbe.

Između ostalog, posjetitelji mogu isprobati DJ opremu i učiti osnove miksanja, saznati kako lokalni producenti stvaraju glazbu te im postaviti pitanja, saznati više o tehničkoj produkciji u klubu te razgovarati s organizatorima. Ekipa Liminala tako želi podijeliti svoje iskustvo stečeno proteklih godina s novim naraštajima, a u tome će im pomoći lokalni akteri sa scene: Ana Antonova, Korak, Makarun, Marcel, Marin Brx, Marko Španjol Šimunelić, one n, Roland, Samo Tako, Soulfreq, Virgin Helena i Vojko Mecena.

brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2