Skip to main content
  • 19.07.2018.

Marko Nastić buba u Buba Baru

Bube u glavi uredovno prođu s prvom sijedom. Ako si sretan zadržiš ovu zoofiliju čitav život, no Buba Bar makarske rivijere je ovdje bez obzira koliko sijedih nosiš u šiški.

Piše: 


Ljeto treba egzorcizam svih pogrešaka nakupljenih u programu, treba otpustiti sklopke da ne pregoriš, treba more, sol, kožu, glazbu, tijela, pjesmu, obale, pijesak među prstima i treba beat. Pa u ljetu sjajnih nastupa domaćih i regionalnih imena makarske Bube kao veleposlanik beata 20. srpnja stiže i Marko.

Gospodin Nastić ti tako ovoga petka stiže u live verziji sebe samoga s ničim drugim na umu nego da slaviš život i ispričaš svoju priče zarobljene u tetivama i mišićima. Malo je onoga u mesnatoj komandnoj ploči tebe što ne može biti isplesano do čistoga.

Bila je to Srbija 90-ih kada je jedan mladi čovjek sa šačicom prijatelja preobrazio scenu i posljedično postao prvi elektronički brk Balkana. Defilirajući globalnom scenom i sagradio si ime kao jedan od najprepoznatljivijih producenata, DJ-a i performera jugoistočne Europe, a šestar beata zatvara kružnicu pod otvorenim nebom regije. U 20 godina karijere svijet je slušao preko 200 izdanja, remixova i koprodukcija s kremom elektronike, a supermoć, osim stvaranja atmosfere dakako, jest vještina simultanke na tri decka koja ga uvodi i u dvore rezidenta EXIT festivala.

Kao misionar techna, vukao je kofere od Brazilskih vrućih ulica do betonske džungle New Yorka, a put se ispreplitao s najblještavijim i najglasnijim globalnima kao što su Carl Cox, Richie Hawtin, Marco Carola, Kevin Saunderson, Green Velvet, Adam Beyer, Billy Nasty, Umek… U Bond stilu, kada svijet nije dovoljan osnuješ svoj label ili dva – pa tako nastaju i Sake & Vinyl Only i mlađi mu brat Easy Tiger (koji ti btw samo što nije zavitlao treće izdanje). Znaš da si uspio kada te čitava regija grli kao svoga i ništa ne može nadoknaditi osjećaj kada sviraš za one čiji jesi, pa tako Nastić još jednom trpa kofer i razmontirava zvučnu aparaturu na pod zvijezdama makarskog neba, a podršku noći/predzorja daju G.Edd i Toni Juranović. Tko preživi pričat će. E, da! i kažu ljudi da je upad 0 kuna, Buba časti!

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2