Skip to main content
  • 7.04.2011.

MCDE – remixer za Tigu i Zero 7 u Sirupu

Stuttgart, njemačka inačica Detroita, nekad u automobilskoj industriji, a danas pomalo i u glazbenoj, osim što godišnje na tržište izbacuje gomile Mercedesa i Porschea, postala je i kolijevkom novog naraštaja talentiranih underground glazbenika, koje predvodi Danilo Plessow, mladić poznat pod pseudonimom Motor City Drum Ensemble.

Piše: 

Naslovna foto

Sirup


Iako se ne radi o ansamblu, već o jednom čovjeku, s obzirom na njegov glazbeni spektar, s pravom se naziva ansamblom u malom. Danilo počinje svirati bubanj sa 6 godina, sa 11 već otkriva jazz te postaje članom školskog big benda. Gotovo istodobno počinje eksperimentirati sa elektroničkom glazbom pa u svom kućnom set upu još kao osnovnoškolac ima računalo i sampler s kojima se poigrava.
{youtube}wDCzYrBrn88{/youtube}

Sa 16 godina izdaje svoj prvi EP na stuttgartskoj etiketi Pulver Records te pokreće projekt Inverse Cinematics sa Joachimom Tobiasom, koji su instantno podržale face poput Gillesa Petersona i Rainera Trubya. 2008. Danilu izlazi i prvi EP pod imenom MCDE u, danas već kultnom, serijalu Raw Cuts, koja mu je odmah zagarantirala zvjezdani status na deep house sceni te ga dovela do globalno poznatog Resident Advisor podcasta. Njegov miks na RA pod brojem 132 smatra se jednim od najboljih u seriji. U vremena pada prodaje vinila, kad se i veliki igrači teško prodaju, svaki vinyl iz serije Raw Cuts se prodao u više tisuća primjeraka, a i njegov drugi label Four Roses također postiže velike uspjehe. Poslušajte mix za XLR8R.com.

2010. je godina u kojoj je Danilo obišao svijet kao DJ. Singapur, Tokyo, New York, London, Belfast, Atena, Zurich, Bukurešt, Pariz pravit će društvo Zagrebu na popisu metropola koje je osvojio ovaj mladac iz Baden Wurttenberga. 2011. Danilo je odabran od strane prestižne izdavačke kuće K7 da napravi novo izdanje njihove DJ Kicks serije!

09.04. DISCOTHEQUE w/ MOTOR CITY DRUM ENSEMBLE & PYTZEK
 
MOTOR CITY DRUM ENSEMBLE aka
MCDE (MCDE, K7, Compost Black Label, 20:20 Vision )
PYTZEK (Burek, Sirup)
 
Ulaz: 60kn
Happy hours: 23-01

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2