Baner

Momento Demento pripremaju Mo:Dem Festival

Ponedjeljak, 25 Ožujak 2013

Zatišje pred oluju, tako se slobodno može nazvati višemjesečni izostanak Momento Demento kolektiva sa naše party scene. No, za to postoji dobar razlog - saznajemo kako ekipa marljivo i temeljito priprema drugi Mo:Dem Festival koji je za razliku od prošle godine promijenio i lokaciju i datum održavanja.


No krenimo redom. Još je friška informacija kako je naš najmlađi psyfest, ali zato ne i najmanji, udružio snage sa slovenskom organizacijom Dancing Dragon koja stoji iza Koupadelik Festivala. Međusobna razmjena ideja, iskustva, artista te sinergijski nastup prema psihodeličnim frikovima susjednih država već daju odlične efekte. Jednog od njih moći ćete testirati na sebi vrlo skoro! Vrijeme? Petak, 29.03.2013. Lokacija? Klub Attack, AKC Medika. U misiji da se našoj publici pokuša približiti dašak atmosfere Koupadelik fešte u pomoć su pozvani headlineri britanske etikete Psynon - Fagin's Reject i DJ Vert3x. Ništa manje važni, na party_ju će također zasvirati i slovenac Kilgore Trout i domaćin Si.


Iza projekta Fagin's Reject stoji britanac Phil koji svoje glazbene korijene vuče iz psihodeličnog rocka i metala. Iako je godinama svirao bas gitaru te kao DJ puštao funk, nakon što je '92. upoznao Goatrance za njega više nije postojalo ništa osim psy zvuka. Sljedećih je godina svojim setovima uveseljavao publiku na raznim plesnjacima i festivalima diljem svijeta. Zatim se, zbog želje da iz glave izbaci neke svoje ideje, bacio na psytrance produkciju. Uvijek funky i originalna, Faginova je glazba uspješna mješavina različitih stilova psytrensa sa naglaskom na hi-tech trippy zvukovlje i old-school štih koji funkcionira u bilo koje vrijeme dana ili noći.


DJ Vert3x je dugogodišnji član ciparske i engleske psy scene, te jedan od kotačića pokretača Psynon Records etikete. Kao DJ i organizator sudjelovao je u stvaranju najvećih ciparskih psytrance događaja kao što su "Liquid Dreams" i " Amavasya Outdoor Gathering ". Od 2007-me njegova je nova adresa stanovanja London gdje je i dalje aktivan kao DJ unutar psy underground scene. Vert3x trenutno provodi vrijeme u studiju radeći na vlastitoj produkciji koju ćete sigurno imati prilike čuti na party_ju.


Kilgore Trout je bez ikakve sumnje jedno od najprepoznatljivijih imena slovenske psy trance scene. Njegovi DJ setovi prava su poslastica za sve ljubitelje dobre glazbe, a obilježeni su tehničkom perfekcijom, odličnim izborom glazbe i još boljim razvojem priče. Ako Vas Kilgore ne natjera na ples – nešto sigurno ne valja s vama ili jednostavno nije vaš dan. Apsolutni MUST HEAR!!!

I šećer na kraju - Si! Osnivač Mo:Dem festivala i organizacije. Posljednjih je nekoliko godina na hrvatskoj sceni aktivan kao DJ i organizator. Od njega očekujte sirov stil koji se proteže se od noćnog fullon do mračnijeg hitech zvuka.

Momento Demento pripremaju Mo:Dem Festival