Skip to main content
  • 29.04.2019.

Na Imperiumu u Bihaću vladaju ove domaće i regionalne snage

Kap po kap Una teče kroz Bihać onom neumornom snagom i upornosti koju poznaju samo rijeke. Usijecajući si put kroz krajolik stvorila je prostor nazvan Gradska otoka gdje će Imperium festival u prvom vikendu kolovoza naći svoj novi dom.

Piše: 


U četvrtom izdanju i preseljenjem sa srednjovjekovne lokacije tvrđave Ostrožac u mokro, sunčano. zeleno srce Bihaća, stiže s preko 30 izvođača iz Bugarske, Njemačke,Švicarske, Austrije, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine da bi vodili ovaj balkanski plesni san na očaravajućim obalama Une od 2. do 4. kolovoza.

Imperium festival sasvim je ljubazno preuzimanje uha, pažnje i srca, ne traži žrtve paljenice, desetine, tvoje blago i žene, niti ima ikakvu inklinaciju nasilno provoditi svoje zakone. Pušta struju kroz kablove za zajedništvo i jedini zakon koji vrijedi jest zakon podija i ljeta. Uz goleme headlinere Metodi Hristova i Juliet Fox kao predvodnici plesnog krda pridružuju se i Milea, Dejan Miličević, Chuby, Angel Anx i Fredy S, a tu su i Valerian, Fat V, Moshpit, Irfan F., Incept, Edua, Facho, Robert S, NoControl, Herrer, S4ldin i inis. VJ vještine očnih ugoda pripale su u ruke Asp The Greata AKA Gad preuzima hIp-hop domenu.

Mileu poznaješ kao damu koja je 2017. upala u Burnovih pet finalista, kao nominiranu za Ambasadorovu newcomericu te iste godine, a zvučno živi melodični techno na ritamskom kosturu groove techna, deepa i tech house-a, te potpisuje prvi u top 5 najslušanijih u 2018. godini Klubske.

Dejan Miličević beogradski je Dj i producent i ponosni vlasnik ludi uspješnog Tit Zero Recordingsa, dok uspješno tjera regiju na ples već preko dva desetljeća, a u legendu ulazi njegova Sonus rezidentura.

Chuby alias krije Zorana Čubrića, gospodina rodom iz rasplesanog Tisnog, koji živi u glazbi od 2004. U svome gradu ujedno je prvi puta i nastupio 2005. i od tada nadalje techno ne prestaje – tvrđi, mekši i na čitavom spektru između polova.

Slovenski nam gost Angel Anx kreće se marginama housea, techna i electronica žanra s golemim izdanjima za Toolroom, Knee Deep In Sound, 303Lovers, Pacha, Ministry of Sound, Spinnin... a riječima Erica Morilla: "Angel Anx postavlja vibru savršeno s malo mračnijom, energijom nabijenom, sexy underground glazbom"

Fredy S jest Fredy Steffen, 1980. rođeni Švicarac koji je ufuran u elektroniku zvucima Jean-Michel Jarrea i Kraftwerka. Vinile je počeo miksati već '92., da bi dvije godine kasnije dobio i prvu rezidenciju u švicarskom klubu. Virtuoz sviranja na tri decka paralelno, danas živi na oko 135 BPM-ova.

Zemlja zlatnih ljiljana zove. idi pa vidi, dođi i slušaj, budi i pleši. Dobro nam došli na Imperium festival!

wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk