Skip to main content
  • 19.06.2019.

Neretva teče u ritmu elektronike

Bila je to 1918. Na globalnom planu pijuni su se pomicali ka povratku mira, a u jednom malom gradiću izniklom uz plodnu upornost toka Neretve pronađeno je 300 000 drevnih rimskih novčića.

Piše: 


Gradić je Komin i danas ga domom zove nešto ispod 1300 ljudi, a ove subote, 22. lipnja, jednu noć u stvarno kalendarsko ljeto, domom će ga zvati i horda plesača koja će pohoditi prvi ikada Neretva Beat, podnaslovnog natpisa "Chapter 1". Prva  poglavlja su važna, ona postavljaju scenu za sve što tek ima doći u nisci partija koji će tek uslijediti kao nova okosnica neretvanske elektronike.

Sama ideja Neretva Beata rođena je u glavama ekipe iza zavjese Delta Sound Industry (DSI), mladog, svježeg, tek izniklog ovogodišnjeg projekta koji cilja okupiti sve elektroničare doline Neretve koji poštuju i vole elektroničku glazbu i kulturu, te koji su na bilo koji način spremni pomoći i pridonijeti. Šeširi su nagnuti u odobravanje i šarolika intergeneracijska ekipa zainteresiranih je formirana te nastaje ideja (i uskoro i provedba) Neretva Beata. Ekipa cilja pružiti priliku mladim ljudima koji rijetko imaju šansu da se njihova glazba čuje pred većima auditorijem, te im se želi pružiti što je više vremena moguće za pultom i poslužiti kao vjetar u leđa i odskočna daska za dalje.

Sekundarni cilj jest da širi spektar plesača pristiglih iz svih krajeva napokon ima jedno mjesto na kojem može čuti koherentno okupljen zvuk doline na jednome mjestu. On je Oldschool i prljavo musav iz ruku Dami i S@ndra, groovy dubrovački štih županije stiže od Sama Waxa,a  dubinsko uranjanja u melodičnije techno rijeke nosi M&M.

Organizatori se beskrajno vesele početku ove nove priče i prvome poglavlju onoga što se nadaju da će uz podršku postati regularna plesna os Dubrovačko-neretvanske županije. Lokacija je Kiteboarding Komin, a upad je simboličko pokrivanje troškova od 20kn. Pa dobro nam došli na prvo otvaranje korica i miris novoga i još nepročitanog.

Dobrodošli na Neretva Beat Chapter 1!

FB EVENT: DSI pres. Neretva Beat / Chapter 1
 

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2