Skip to main content
  • 3.07.2020.

Open Air Track You na ušću Neretve u subotu

U subotu, 4. srpnja, umjesto vizualnih vatrometa spremamo se za onaj auditorni u prekrasnoj delti Komina, tamo gdje Neretva ljubi more.

Piše: 


Iz pozadine konce organizacije vuku, tvoji i naši glazbofili i ekipa Delta Sound Industry-ja koja u goste poziva članove Projecta Vojarna i drugih šibenskih kolektiva, kako bi svi zajedno pod otvorenim zvjezdanim nebom plesali do iznemoglosti.


Photo: Studio Idearium

S nama su za večer egzotike i zvučnih čuda Edy C. i Zorro, uz Anthony Locomotivo, Matej i M. Schuman. Kaže Vakula da postoji šansa za olujno nevrijeme, no to ti ne smeta, jer kako bi na nebu tako i na zemlji, voda odozgo, voda oko tebe i oluja u prsima ispred basa zvučnika.

Dobro nam došli na Track You Open Air with Decoded Records.

Iz Projecta Vojarna tako stiže gospodin Edy C, rođeni Šibenčanin koji je mladost proveo na house i tech-house partyjima, da bi techno postao dugoročna ljubav i sada ga nalaziš sa šakama punim funky techna s tech house electro twistom kao disonantnom trešnjom na vrhu, uz dobru dozu iskonskih tribal ritmova kao estetski autogram utkan u produkcije. A decoder ne trebaš jer je savršeni recept za izdanja već dekodiran, a vlasničke papire i prava na hvaljenje Decoded Recordsom drži također Edy.

Bila je to '99. kada je Zorro stupio na scenu, a 2000. ga put vodi na križanje gdje je stajao i srebrni lisac domaće elektronike, Pero Fullhouse te počinje priča s Omega Ritmom i uzlazna putanja koja ga je smjestila za pulteve svih najboljih dalmatinskih plesnih hramova i ostavila ga bok uz bok sa svjetskim glazbenim velikanima.

Ovdje je i Anthony Locomotivo, rođeni Kominjanin, koji je prije 13 godina ovdje na plaži formalno započeo svoju karijeru, a vodi te ambientom, deep houseom ili technom, sve  servirano underground i s dubokom štorijom.


Marko Schuman, također sin Kominske obale, na scenu je stupio 2016. i ubrzo se iz ove glazbene glave rađa ideja stvaranja jednog kohezivnog kolektiva koji organizira kvalitetne elektroničke sadržaje za ovaj kutak Dubrovačko-neretvanske županije i tako nastaje sada debelo poznati Delta Sound Industry. Markov recept je red dubokog techna, red minimala, red oštrog agresivnog techna, i uvijek je baš baš fino.

U mjestu gdje je 1918. pronađeno pravo malo blago od 300 000 rimskih novčića, ti ove subote pronalaziš nešto što te obogaćuje na sasvim drugi način. Dobro nam došli na ušće, dobro nam došli u Komin, dobro nam došli na Track You Open Air zagrljen s Decoded Recordsom.

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2